Med ovadenimi naj bi bil nekdanji predsednik uprave Mure Franc Huber, je razkril murskosobiški Vestnik. Foto: MMC RTV SLO
Med ovadenimi naj bi bil nekdanji predsednik uprave Mure Franc Huber, je razkril murskosobiški Vestnik. Foto: MMC RTV SLO

Tožilstvo, ki je prejem ovadb potrdilo, imen osumljencev ni razkrilo. Po neuradnih podatkih pa naj bi bil med ovadenimi zanesljivo Franc Huber, nekdanji predsednik uprave Mure, ki naj bi bil ovaden kar dvakrat. Druga ovadba naj bi se nanašala na Zdenka Podlesnika, nekdanjega podpredsednika nadzornega sveta Mure, ki je bil maja leta 2009 imenovan za prokurista, o tretjem ovadenem pa ni informacij.

O podrobnostih ovadb je sicer več povedal vodja okrožnega državnega tožilstva v Murski Soboti Žarko Bejek, ki je potrdil, da je med ovadenimi človek iz nekdanje uprave Mure, ki ga sumijo storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali pravic.

Tretji ovadeni ni imel neposrednih povezav z Muro
Drugi dve ovadbi se nanašata na sum storitve kaznivega dejanja ponareditve poslovnih listin (šlo naj bi za pogodbo o svetovanju) in sum storitve več kaznivih dejanj poslovne goljufije. Poleg nekdanjega prvega upravnika ter člana nadzornega sveta in prokurista naj bi bila ovadena še tretja oseba, ki pa z Muro nima neposrednih povezav.