Skupina Viator&Vektor je lani ustvarila 182,8 milijona evrov prihodka in 7,2 milijona evrov izgube, Foto: MMC RTV SLO
Skupina Viator&Vektor je lani ustvarila 182,8 milijona evrov prihodka in 7,2 milijona evrov izgube, Foto: MMC RTV SLO
Skupina Viator & Vektor v težavah

Glavni izvršni direktor Viator & Vektorja Milan Šajn je po poročanju Financ povedal, da se bodo finančnih bremen znebili s prodajo deležev v Sistemski tehniki in TVM-ju, na prodaj je tudi zastopstvo za Iveco, prav tako prodajajo tudi nepremičnine doma in v tujini. "Seznam nepremičnin je dolg tri strani, med njimi je naše zemljišče s sedežem podjetja na ljubljanskem Rudniku. Do zdaj smo oblikovali enotno divizijo Viator & Vektor Logistika, tej smo pripojili družbo Alpetour," je dodal.

Pogovori o prodaji TVM-ja in Sistemske tehnike naj bi po neuradnih informacijah, ki jih v skupini ne želijo komentirati, potekali optimistično, zelo verjetno pa naj bi bili novi lastniki Slovenci. Prodaja naj bi lahko bila končana do konca leta.

45 tovornjakov se seli v Romunijo
Šajn je izpostavil še, da bodo imeli v vsaki državi le eno podjetje, zato so v Srbiji dve družbi pripojili k družbi Viator & Vektor Novi Sad. Oblikovali so še enotno divizijo za avtobusne prevoze. "Ker naš posel za Dacio v Romuniji raste in ker so tam veliko nižji stroški dela, del tovornjakov selimo iz Slovenije v Romunijo," pravi Šajn. V Romunijo so preselili 45 tovornjakov, tako da jih je tam 110, v Sloveniji jih je 170, drugi so še na Češkem in v Srbiji.

Skupina Viator & Vektor je lani ustvarila 182,8 milijona evrov prihodka in 7,2 milijona evrov izgube, družba Viator & Vektor Logistika pa 73 milijonov evrov prihodkov in 7,9 milijona evrov izgube.

Skupina Viator & Vektor v težavah