Joc Pečečnik, lastnik ljubljanske družbe za poslovno svetovanje GSA, poskuša dobiti čim več informacij o podjetju, s tečajnim upraviteljem Štefanom Rolo pa se bo znova srečal prihodnji teden. Foto: MMC RTV SLO
Joc Pečečnik, lastnik ljubljanske družbe za poslovno svetovanje GSA, poskuša dobiti čim več informacij o podjetju, s tečajnim upraviteljem Štefanom Rolo pa se bo znova srečal prihodnji teden. Foto: MMC RTV SLO
Steklarska nova
Delavci so v sredo po preteku 15-dnevnega odpovednega roka dobili delovne knjižice, v četrtek pa so se nekateri že prijavili na zavod za zaposlovanje. Delavci po besedah predsednika sindikata Neodvisnost KNSS Stjepana Miklaužića še vedno razmišljajo tudi o individualni tožbi države in Kada ter o protestu v Ljubljani, saj vse kaže, da stečajne mase skorajda ni oz. je ne bo dovolj za poplačilo vseh obveznosti do 248 nekdanjih zaposlenih, sploh pa je ne bo za odpravnine. Foto: MMC RTV SLO

Mogoči najemnik nepremičnin in opreme Steklarske nove Joc Pečečnik in lastnik ljubljanske družbe za poslovno svetovanje GSA je namreč edini oddal popolno ponudbo za najem nepremičnin in opreme rogaškega podjetja, ki je od maja letos v stečaju. Kot je znano, je stečajni upravitelj v šestmesečni najem ponudil nepremičnine, ki obsegajo proizvodni obrat, skladišča, pisarne, parkirišča in druge objekte velikosti 3.950 kvadratnih metrov.

Rola od prihodnjega najemnika pričakuje zagotovitev neprekinjenega delovanja steklarske peči ves čas najema in ustrezno tekoče vzdrževanje predmeta najema. Po preteku polletnega najema pa bo mogoče skleniti novo najemno pogodbo.

Za zdaj še ni znano, koliko delavcev Steklarske nove, ki so konec maja po uvedbi stečaja prejeli odpovedi delovnega razmerja, bo Pečečnik znova zaposlil. V pogovoru za MMC pred časom pa je obljubil, da bo v dveh letih znova zaposlil vse nekdanje delavce podjetja oz. naj bi njihovo število celo podvojil.

Delavci s knjižicami in mislimi o tožbi
Delavci so v sredo po preteku 15-dnevnega odpovednega roka dobili delovne knjižice, v četrtek pa so se nekateri že prijavili na zavod za zaposlovanje. "Obupani smo in razmišljamo, da bomo vlado, Kad kot lastnika in predstavnike ministrstva za finance v roku osmih dni povabili v Rogaško Slatino, naj nam sami povedo, kako najprej," je v izjavi za medije v četrtek dejal predsednik sindikata Neodvisnost KNSS v Steklarski novi Stjepan Miklaužić.

Še vedno pa razmišljajo tudi o individualni tožbi države in Kada ter o protestu v Ljubljani, saj vse kaže, da stečajne mase skorajda ni oz. je ne bo dovolj za poplačilo vseh obveznosti do 248 nekdanjih zaposlenih, sploh pa je ne bo za odpravnine. "Do danes nam nihče ni še nič zagotovil, država pa je to kot lastnica celo dovolila," je dejal Miklaužić. Nekdanji delavci Steklarske nove zadnje plače prejeli iz jamstvenega sklada.

A. Me.