Bo vsaj del proizvodnje rešil Joc Pečečnik, ki je edini kandidat za najemnika strojev in nepremičnin? Foto: MMC RTV SLO
Bo vsaj del proizvodnje rešil Joc Pečečnik, ki je edini kandidat za najemnika strojev in nepremičnin? Foto: MMC RTV SLO

Na razpisa za najem se je poleg Pečečnika prijavil tudi celjski zasebnik, ki pa je oddal nepopolno vlogo, ki je po pozivu ni dopolnil in je od razpisa odstopil. Stečajni upravitelj Steklarske nove Štefan Rola je tako Pečečniku že posredoval predlog za sklenitev najemne pogodbe za nepremičnine in stroje.

Steklarska nova je v stečaju, ker je njen 100-odstotni lastnik Kad ni želel dokapitalizirati. V podjetju še dela okoli 40 delavcev, v primeru izbire najemnika za delujoči del podjetja pa bo stečajni upravitelj nanj prenesel pogodbi o dobavi plina in elektrike, ki sta za zdaj podaljšani le za 14 dni.

Popis stečajne mase sicer še poteka, saj ima podjetje tudi nekaj počitniških objektov na Hrvaškem, je še povedal stečajni upravitelj.

Na cesti 248 delavcev Steklarske nove
Kot je znano, je vseh 248 delavcev Steklarske nove konec maja prejelo sklepe o odpovedi delovnega razmerja. Kakšni so dolgovi podjetja, bo znano šele avgusta, ko poteče rok za prijavo terjatev upnikov. Najem naj bi pomenil možnost rešitve zdravih delov podjetja.

V posebno težkem položaju je 70 delavcev s Hrvaške, ki so se na delo v Rogaško Slatino vozili tudi 20 let. Če se hočejo prijaviti na zavod za zaposlovanje, si morajo zagotoviti prijavo začasnega bivališča, sicer lahko ostanejo brez vsega.

A. K. K.