Koprski župan je obotožil stranko Zares, da želi z zamenjavo uprave Luke Koper doseči začetek gradnje plinskega terminala. Foto: MMC RTV SLO
Koprski župan je obotožil stranko Zares, da želi z zamenjavo uprave Luke Koper doseči začetek gradnje plinskega terminala. Foto: MMC RTV SLO
Popovič: Ruši me Zares

Za župana Mestne občine Koper so zahteve po zamenjavi "puč iz ozadja" pod taktirko Zaresa, prepričan je namreč, da želijo priti tako do plinskega terminala. Nezadovoljstvo zaposlenih Luke Koper naj bi bilo tako izsiljeno, delavce pa naj bi nekateri nadzorniki zavedli. "Ne moremo dovoliti, da ulica vodi igro. Naredil bom vse, da se to ne bi dogajalo," je dodal.

Štirje nadzorniki v Luki Koper že nekaj časa zahtevajo zamenjavo uprave v Luki Koper, 32. redna seja nadzornega sveta pa je bila medtem že dvakrat prekinjena, ne ve pa se, kdaj bo prvi nadzornik v Luki Popovič spet sklical sejo. Tako je slišati, da Popovič s sklicem seje, na kateri bi govorili tudi o njegovi razrešitvi, zavlačuje. Njegov odvetnik Franci Matoz je sicer že pojasnil, da je Popovič prejel tri predloge s tremi dnevnimi redi, in predlagatelje so pozvali, naj se odločijo za eno možnost.

"Vodstvo naj zamenja država"
Popovič je pojasnil, naj vodstvo Luke Koper zamenja država po normalnih in jasnih postopkih, če mu ne zaupa. Ob tem je dodal, da se število zaposlenih povečuje, plače so dobre, zagotovljena je tudi trinajsta plača, zato se mu ne zdi, da bi morali upravo razrešiti.

Na tiskovni konferenci so govorili tudi o očitkih o prekomernem zapravljanju pri gradnji logističnih terminalov in drugih domnevno spornih investicijah, v katerih naj bi izginilo kar 450 milijonov evrov. Popovič je dejal, da je bil denar porabljen za investicije v infrastrukturo, zadloženost pa je 45-odostotna in po Popovečievih besedah "v mejah normale". Dodal je: "V Luki Koper dobička ne ustvarjamo na finančnih trgih, ampak iz poslovanja."

S. Z.

Popovič: Ruši me Zares