V Luki Koper (še) brez nove uprave. Foto: MMC RTV SLO
V Luki Koper (še) brez nove uprave. Foto: MMC RTV SLO
Upor delavcev v Luki

Uprava Luke Koper predlaga, naj Olga Franca s svojega mesta članice v nadzornem svetu zaradi objektivne odgovornosti odstopi. Seja nadzornikov je medtem odpadla.

Uprava je zapisala, da je nedopustno, da Franca v javnosti razlaga odločitve in napoveduje predloge za sejo nadzornega sveta, ki je še v teku, obenem pa s širjenjem neresnic z zavajajočimi izjavami ravna v nasprotju z interesi družbe ter škodi ugledu podjetja.

Dodali so še, da ima le predsednik nazdornega sveta, torej Boris Popovič, edini pravico komunicirati z javnostjo o delu nadzornikov, Franca pa naj bi bila večkrat odgovorna za nesklepčnost nadzornega sveta.

Sejo odpovedal Popovič
Sejo nadzornega sveta, na kateri so predstavniki delavcev in države želeli zamenjati upravo, je zjutraj preklical Popovič, in sicer zaradi "neodložljivih obveznosti" v državnem svetu. Obžalovanje nad odpovedjo seje so izrazili tudi že na prometnem ministrstvu. Po njihovem mnenju to dokazuje porušene odnose v in med posameznimi organi, obenem pa pričakujejo, da bo v kratkem sklicana skupščina družbe.

Trije predstavniki delavcev v nadzornem svetu (Mladen Jovičić, Stojan Čepar in Nebojša Topič) in podpredsednica nadzornikov Olga Franca so še v torek napovedovali, da se na današnji seji lahko zgodi tudi razrešitev predsednika uprave Roberta Časarja ter članov Alda Babiča in Marjana Babiča.

Po trditvah France je Popoviču predlagala, da bi sejo začeli ob 17. uri, vendar je bil njen predlog zavrnjen. "Predsednik nadzornega sveta si tako razlaga poslovnik," dogodek komentira Franca. Po njenih besedah se vsaj nekateri nadzorniki s tako razlago poslovnika ne strinjajo. Predlagali bodo spremembe o tem, kako in kdo skliče seje nadzornega sveta.

B. K./S. Z.

Upor delavcev v Luki