Bodo šivilje lahko izdelale še kakšno avtomobilsko prevleko? Foto: BoBo
Bodo šivilje lahko izdelale še kakšno avtomobilsko prevleko? Foto: BoBo

Vse, kar so se na sestanku uspeli dogovoriti, je bilo, da se tekoče posle zaključi in da se še naprej išče dolgoročno rešitev.

Dogovor bi sicer 250 delavcem prinesel delo še za največ pol leta, njihov delodajalec pa bi bila družba Prevent avtomobilski deli v stečaju.

Erman: Če je interes, bi bilo pogodbo mogoče skleniti v tednu dni
Stečajni upravitelj Preventa avtomobilski deli Grega Erman je pred sestankom sicer povedal, da bo dogovor sklenjen, če bo cena avtomobilskih prevlek sprejemljiva za obe strani, saj ne smejo delati z izgubo. Sicer pa lahko Prevent DEV, če želi v Slovenj Gradcu ostati dalj časa, najame proizvodne prostore Preventa Globala v stečaju in stroje Preventa avtomobilski deli v stečaju. V tem primeru mora sam tudi zaposliti delavce.

"Če je interes pravi, je tako pogodbo ob soglasju sodišča mogoče skleniti v tednu dni," je še povedal Erman.

Stečajna upravitelja sta se s predstavniki nemške družbe sešla že prejšnji teden, a dogovora takrat niso dosegli. Že pred dvema tednoma sta se sešla tudi s predstavniki družbe Boxmark Leather iz Kidričevega, za katero je ministrica za gospodarstvo Darja Radić dejala, da je med tremi ponudniki najprimernejša za vstop v Prevent.

Boxmark Leather: Bo delavcev dovolj za nas?
Direktor Boxmarka Marjan Trobiš je ob tem dejal, da želijo najeti prostore in stroje v Radljah in Mirni, stečajnima upraviteljema pa so tudi že dali pismo o nameri. Na odgovor še čakajo, podatka o tem, koliko bi bili pripravljeni odšteti za najemnino, pa še niso navedli.

Trobiš je zatrdil še, da bi zaposlil več sto delavcev, a o konkretnejših številkah ni govoril. Skrbi ga tudi, ali bi, če bi Prevent DEV dal delo delavcem v Slovenj Gradcu, sam dobil dovolj delavcev v Radljah ob Dravi.