Med prihajajočimi prazniki bodo najbolj zasedena zdravilišča. Foto: Terme Ptuj
Med prihajajočimi prazniki bodo najbolj zasedena zdravilišča. Foto: Terme Ptuj

Med prvomajskimi prazniki, ki počitnikovalcem letos niso najbolj naklonjeni, saj je večina praznikov ob koncu tedna, turistični delavci pričakujejo predvsem goste iz Italije in Srbije, katerih število se je v preteklih tednih zaradi odprave vizumov precej povečalo, je za Radio Slovenija poročala Urška Valjavec.

Upajo, da bo obisk za kak odstotek višji kot lani
Direktor Slovenske turistične organizacije Dimitrij Piciga verjame, da bodo za veliko noč in skupaj s prvim majem dosegli podobne številke kot lani. Tudi cilj te sezone je namreč imeti za kakšen odstotek ali dva višje število nočitev kot lani.

V času velikonočnih in prvomajskih praznikov bodo najbolj zasedena naravna zdravilišča. Na Obali tako pričakujejo največ italijanskih gostov, sledili pa jim bodo Slovenci in Avstrijci. "Razveseljujoče so novice s srbskega tržišča, saj se je z odpravo vizumov to močno povečalo," je dejal predstavnik Life Class hotelov Janez Jager.

Gorski centri tudi poleti ne bodo samevali
S smučarsko sezono, ki se počasi končuje, so na slovenskih smučiščih zadovoljni. Obiskalo jih je 1,4 milijona smučarjev. A smučišča tudi v toplejših mesecih ne bodo samevala, saj po besedah Janeza Antolinca ponujajo programe pohodništva, kolesarjenja in poletnih sankališč. Na voljo so različne kombinacije programov, ki vsebujejo aktivnosti na prostem.

Treba pa je omeniti, da kratke spomladanske počitnice niso merilo za napovedovanje poletne turistične sezone, ki bo precej odvisna od domačih gostov.