T-2 je od januarja letos v postopku prisilne poravnave. Foto: www.t-2.net
T-2 je od januarja letos v postopku prisilne poravnave. Foto: www.t-2.net

Čisti prihodki od prodaje so lani znašali manj kot 44 milijonov, je razvidno iz poročila, objavljenega na spletni strani Ajpesa, pri čemer je treba omeniti, da so podatki za zadnje trimesečje le ocena stanja, saj bodo končne številke znane 15. marca.

Ocena poslovanja zadnjega trimesečja družbe sicer kaže, da je imelo podjetje v tem četrtletju 11,6 milijona evrov čistih prihodkov od prodaje in pet milijonov evrov čiste izgube. Prihodek je bil v povprečju za osem odstotkov višji od povprečja zadnjih devetih mesecev.

Podražitve povečale prihodke
Uprava povišanje prihodka pripisuje 3,1-odstotnemu dvigu števila naročnikov na storitve telekomunikacijske družbe in dvigu cen marca 2010. Družba je januarja znova podražila nekatere svoje storitve, kar prihodke iz naslova storitev rezidentom in pravnim osebam v januarju zvišuje za sedem odstotkov.

Dolgoročne obveznosti podjetja so konec leta 2010 znašale 94,3 milijona evrov, kratkoročne pa 153,8 milijona evrov.

V ponedeljek se je iztekel rok, do katerega so morali upniki družbe T-2 v opkviru postopka prisilne poravnave prijaviti svoje terjatve.

Zadnje tri mesece lanskega leta so v T-2 tudi zaposlovali. Zaposlili so šest ljudi, tako da je imel T-2 konec leta 206 zaposlenih, a se je število delavcev že januarja zmanjšalo za tri.