Maks Tajnikar ne ve, kdo je je začel širiti informacije, da bo Adrio dokapitaliziral Air India Foto: MMC RTV SLO
Maks Tajnikar ne ve, kdo je je začel širiti informacije, da bo Adrio dokapitaliziral Air India Foto: MMC RTV SLO

Predsednik nadzornega sveta nacionalnega letalskega prevoznika je pojasnil, da imata oba direktorja Adrie - Klemen Boštjančič in Robert Vuga - stik z Air Indio, toda samo v zvezi s poslovnim sodelovanjem. Indijci naj bi se dogovarjali tudi o sodelovanju z Aerodromom Ljubljana, a ni še nič dokončno dogovorjenega, je dejal.

Čim prej se država odloči, bolje bo
Na vprašanje, kdaj bi bil lahko objavljen razpis, s katerim bo država iskala strateškega partnerja za Adrio, pa Tajnikar ni mogel odgovoriti. Po njegovih besedah je namreč odprto še vprašanje pomoči države, kdaj bi bilo to lahko rešeno, pa je težko reči. "Čim prej, tem bolje," je dejal.

Različni mediji so že od sobote objavljali, da se slovenska vlada o dokapitalizaciji Adrie Airways dogovarja z indijskim državnim prevoznikom. Pogovore bi lahko končali sredi junija, ko bo premier Borut Pahor obiskal Indijo, so se glasile neuradne informacije.Te je sicer že v ponedeljek ostro zanikal glavni izvršni direktor Adrie Boštjančič.

Adria Airways se je znašla v hudih finančnih težavah. Njen dolg do bank znaša okoli 80 milijonov evrov, dolg do dobaviteljev pa 20 milijonov evrov.