Izvršna direktorja Adrie Airways sta se o možnostih komercialnega sodelovanja pogovarjala z vsaj desetimi tujimi letalskimi družbami, tudi z indijsko. Foto: MMC RTV SLO
Izvršna direktorja Adrie Airways sta se o možnostih komercialnega sodelovanja pogovarjala z vsaj desetimi tujimi letalskimi družbami, tudi z indijsko. Foto: MMC RTV SLO

Res je, da Adria išče možnosti komercialnega sodelovanja z različnimi letalskimi družbami, a govorice, kot je ta o Air Indii, škodijo družbi, je poudaril Klemenčič. "O tem ne vem ničesar in tudi po mojem vedenju je to totalna izmišljotina," je poudaril Klemenčič in dodal, da mu ni znano, da bi o tem potekali kakršni koli razgovori.

Potrdil je, da sta se z drugim izvršnim direktorjem Adrie Robertom Vugo o mogočem sodelovanju pogovarjala z desetimi letalskimi družbami, v stik pa nameravata stopiti še s tridesetimi. Vsi pogovori so bili usmerjeni v možnost komercialnega sodelovanja, "ker moramo vsi najti nov posel", je dejal Klemen Boštjančič.

Strateški partner le prek javnega razpisa
Strateškega partnerja bo družba iskala z javnim razpisom, na katerega se bo lahko prijavil kdor koli, zato je imenovanje konkretne družbe kot strateškega partnerja Adrie v tem trenutku "totalno natolcevanje".

Boštjančič je dodal, da objavljanje tovrstnih neresničnih informacij škodi Adrii, in hkrati potrdil, da so se v Indiji pogovarjali tudi z Air Indio (o možnostih komercialnega sodelovanja, kot je znova poudaril). Pogovori so bili relativno uspešni, a zdaj je vprašanje, ali bo ta posel uspel, je dodal.

Pahor junija v Indijo?
Po neuradnih informacijah, o katerih so poročali mediji, naj bi se slovenska vlada o dokapitalizaciji dogovarjala z indijsko državno letalsko družbo Air India, posle pa naj bi sklenili sredi junija, ko bo premier Borut Pahor obiskal Indijo.

Adria Airways je sicer v hudih finančnih težavah, saj bankam dolguje okoli 80 milijonov evrov, dobaviteljem pa okoli 20 milijonov evrov. Družba upa, da bo dolgove zmanjšala tudi z dokapitalizacijo prek vstopa novega strateškega partnerja.