Telekom je za T-2 predlagal stečaj, ti mu očitajo nepoplačan dolg. Foto: MMC RTV SLO
Telekom je za T-2 predlagal stečaj, ti mu očitajo nepoplačan dolg. Foto: MMC RTV SLO

T-2 je to zatrdil v odzivu na Telekomovo odločitev, da za T-2 predlaga začetek stečajnega postopka. Omenjeni denar naj bi jim Telekom dolgoval iz naslova odškodninske odgovornosti, odškodninsko tožbo v tej vrednosti pa smo vložili že pred štirimi leti, a sodišče do zdaj ni razpisalo niti ene glavne obravnave, so navedli v T-2-ju.

V Telekomu zdaj poudarjajo, da mora T-2 v postopku pred sodiščem najprej izkazati in dokazati vse predpostavke odškodninske odgovornosti, vključno z nastankom in višino škode. Hkrati opozarjajo, da je bil prvi narok v tej tožbi razpisan za 2. april 2010, a je bila obravnava preklicana prav na zahtevo družbe T-2, ki je zahtevala izločitev sodnice in predlagala združitev vseh sodnih postopkov, v katerih nastopata Telekom in T-2.

"Pravila prodaje natančno opredeljena"
Zavajajoča je tudi trditev, da se Telekom Slovenije želi zastonj polastiti večjega in boljšega optičnega omrežja, ki ga je zgradil T-2, pravijo v Telekomu in navajajo, da so pravila stečajnega postopka in način prodaje premoženja stečajnega dolžnika natančno opredeljena v zakonu o finančnem poslovanju, postopkih insolventnosti in prisilnem prenehanju, in ne dopuščajo kakršne koli brezplačne prilastitve od kogar koli.

"Če si kdo želi kaj prilastiti zastonj, je to očitno T-2, ki že od leta 2008 ne poravnava pogodbeno dogovorjenih obveznosti. Telekom Slovenije pa za zaščito svojih pravic in interesov uporablja postopke, ki so na voljo v pravni državi," dodajajo v vodilnem slovenskem telekomunikacijskem operaterju.

Na navedbo T-2-ja, da svojim uporabnikom nemoteno zagotavlja vse storitve, pa v Telekomu odgovarjajo, da jih veseli, da je uporabnikom T-2-ja, ki koristi omrežje Telekoma Slovenije, zagotovljeno nemoteno delovanje storitev. "To samo potrjuje, da je naše omrežje zanesljivo in prvovrstno," so zapisali.

T-2: Telekom se ne zaveda, da naše optično omrežje ni njihovo
Znova so se odzvali tudi v T-2-ju, kjer pravijo, da se v Telekomu Slovenije očitno ne zavedajo, "da naše optično omrežje ni v njihovi lasti". "T-2 namreč svoje storitve opravlja delno prek lastnega omrežja, delno pa prek omrežja Telekoma Slovenije. Obstoj odškodninske odgovornosti, ki se nanaša na nacionalno omrežje, pa bomo dokazali na sodišču," so še zapisali.