Če se bo izkazalo, da pozavarovanje ni bilo ustrezno sklenjeno, bo moral Triglav poravnati vso škodo, kar pa bo precej vplivalo na njegove poslovne rezultate. Foto: MMC RTV SLO
Če se bo izkazalo, da pozavarovanje ni bilo ustrezno sklenjeno, bo moral Triglav poravnati vso škodo, kar pa bo precej vplivalo na njegove poslovne rezultate. Foto: MMC RTV SLO
Zavarovalnica Triglav
Uprava Triglava je že odpustila odgovorne na Slovaškem. Foto: MMC RTV SLO

Uprava Triglava je odgovornim osebam iz slovaške podružnice že odpovedala delovno razmerje. Koga so odpustili in kakšne kršitve ter nepravilnosti je ugotovila izredna revizija, v Triglavu ne želijo razkriti. V slovaški podružnici so namreč zavarovali industrijski obrat za predelavo lesa, kjer se je pred kratkim zgodil požar. Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi škoda znašala celo več kot 10 milijonov evrov, poroča Dnevnik.

Če se bo izkazalo, da pozavarovanje ni bilo sklenjeno veljavno, kar član uprave Borut Eržen zanika, bo moral Triglav poravnati vso škodo, kar bi imelo opazen vpliv na poslovanje zavarovalnice. Slovaški podružnici je v enem letu delovanja uspelo zbrati le nekaj sto tisoč evrov premij.

Nasprotujoče si informacije o veljavnosti pozavarovanja
Eržen je v sredo še dodal, da obstajajo znaki, da se zavarovalnica, ki je sodelovala pri pozavarovanju, izmika prevzemanju obveznosti. Predsednik nadzornega sveta Damjan Mihevc pa je pred enim tednom priznal, da ni znano, ali je bila pogodba o pozavarovanju sklenjena veljavno ali ne.

Neuradno pa je slišati, da naj bi šlo pri odpustitvi odgovornih oseb, katerih imen Triglav zaradi varovanja osebnih podatkov ne želi izdati, za zaščito Eržena. Ta naj bi namreč osebno zahteval sklenitev zavarovalne police z industrijskim obratom, kar naj bi med drugim odklonila druga največja pozavarovalnica na svetu Munich Re, s katero sodeluje Triglav.