Zavarovalnica Triglav je po nekajdnevnem premoru spet nastopila na borzi. Foto: MMC RTV SLO
Zavarovalnica Triglav je po nekajdnevnem premoru spet nastopila na borzi. Foto: MMC RTV SLO

Zavarovalnica Triglav je še pred začetkom ponovnega trgovanja sporočila, da ima v svojih portfeljih tudi za štiri milijone evrov navadnih obveznic izdajatelja Lehman Brothers Holding. Gre za obveznice ameriške investicijske banke, ki je v začetku tedna objavila napoved stečaja.

Naložba Zavarovalnice Triglav obsega 0,25 odstotka vseh naložb zavarovalnice, potencialna izguba pa bo znana po končanem stečajnem postopku banke Lehman Brothers. Triglav je podatek, ki ne predstavlja notranje informacije, objavil kot pojasnilo, v duhu zagotavljanja enakomerne obveščenosti vseh vlagateljev in aktualnih navedb v medijih, je še sporočila zavarovalnica.

Triglav spet na borzi
Delnice Triglava so sicer na borzi kotirale le tri dni, od torka do četrtka pretekli teden, nato pa je bilo trgovanje z njimi ustavljeno, saj je Agencija za trg vrednostnih papirjev posumila, da je zavarovalnica v zvezi z informacijami o škodnem primeru na Slovaškem ravnala v nasprotju z zakonom o trgu finančnih instrumentov. Gre za požar, v katerem je pogorela tovarna Rettenmeier Tatra Timber, ki je bila zavarovana pri bratislavski podružnici Zavarovalnice Triglav.

ATVP-ju suma ni uspelo potrditi in je nadaljnji postopek prepustil Agenciji za zavarovalniški nadzor, delnice Triglava pa so tako danes že začele kotirati na borzi. Pred ustavitvijo trgovanja je njihov tečaj znašal 44,89 evra. Enotni tečaj delnic je danes, ob 10.20 znašal 40,58 evra.