ATVP je za Triglav na borzi prižgal rdečo luč. Foto: MMC RTV SLO
ATVP je za Triglav na borzi prižgal rdečo luč. Foto: MMC RTV SLO
Trgovanje z delnicami Triglava ustavljeno

ATVP je ustavitev trgovanja zahteval zaradi utemeljenega suma kršitve zakonskih določb o obveznem razkrivanju nadzorovanih informacij. Tokrat gre za škodni primer na Slovaškem. Februarja je namreč na Slovaškem pogorela tovarna Rettenmeier Tatra Timber, ki je bila zavarovana pri bratislavski podružnici Zavarovalnice Triglav.

Pogodba o zavarovanju je razkrila, da je Zavarovalnica Triglav za 153.000 evrov letne premije nase prevzela riziko plačila za več kot 80 milijonov evrov odškodnine, je poročal Dnevnik.

ATVP je ugotovil, da bi lahko ta škoda bistveno vplivala na ceno delnic Zavarovalnice Triglav, zato je trgovanje z delnicami ustavil. Kot pojasnjujejo, morajo v skladu s svojo nadzorno in regulatorno funkcijo zaščititi tako interese vlagatelja kot tudi izdajatelja vrednostnih papirjev in razjasniti vse dileme, ki se pojavljajo v javnosti in bi lahko negativno vplivale na ceno delnic.

Triglav: Ni pomembnega vpliva na posel
Primer je v četrtek obravnaval tudi nadzorni svet Zavarovalnice Triglav in se seznanil s tem, da nima pomembnega vpliva na poslovni izid in kapitalsko ustreznost zavarovalnice. Delnice Triglava na Ljubljanski borzi ne bodo kotirale do vključno 18. septembra, sicer pa so začele kotirati v torek. Med trgovanjem se je cena dvignila do 54 evrov, v četrtek pa je znašala 44,89 evra.

Trgovanje z delnicami Triglava ustavljeno