Preveliki apetiti menedžerjev so družbo pahnili na rob obstoja. Foto: BoBo
Preveliki apetiti menedžerjev so družbo pahnili na rob obstoja. Foto: BoBo

Za vpis dokapitalizacije v sodni register mora Trimo zdaj izpolniti še en odložni pogoj, kar pa pričakujejo v prihodnjih dneh, so sporočili iz družbe. Sklep majske skupščine se je namreč glasil, da bodo banke upnice, zdaj tudi glavne lastnice družbe, v kapital Trima pretvorile med 13 in 20 milijoni evrov terjatev, 13 milijonov pa je znesek, ki je bil določen kot prag uspešne dokapitalizacije, piše portal finance.si.
Banke, ki so dokapitalizirale družbo, so NLB, Abanka, Probanka, Gorenjska banka, NKBM, SKB banka in SID banka, ki je hkrati koordinatorka vseh desetih bank upnic. Osnovni kapital družbe bo po izvedeni dokapitalizaciji znašal 18,3 milijona evrov. Vodstvo družbe pa končni izid dokapitalizacije ocenjuje kot pozitivno novico za vse deležnike družbe. Uspešno izvedena dokapitalizacija namreč zagotavlja plačilno sposobnost družbe, so še sporočili iz Trima.

V Trimu so zadnjo bančno dokapitalizacijo izvedli decembra lani, ko so banke upnice v kapital pretvorile štiri milijone evrov posojil. Iz Trima so še dodatno sporočili, da je usklajena tudi celovita rešitev za finančno prestrukturiranje družbe. Poleg dokapitalizacije bodo podpisali še dodatek h krovni pogodbi o finančnem prestrukturiranju, ki bo vseboval odobritev likvidnostnega posojila, hitrejše sproščanje garancij, ki jih v trebanjski družbi potrebujejo za delovanje na tujih trgih, in podaljšan rok začetka odplačevanja posojil.