Delavci TVM-ja se bojijo, da se bo zgodba z neizplačilom plač ponavljala vsak mesec. Foto: MMC RTV SLO
Delavci TVM-ja se bojijo, da se bo zgodba z neizplačilom plač ponavljala vsak mesec. Foto: MMC RTV SLO

"Uprava družbe je ves čas iskala rešitve za zagotovitev sredstev za izplačilo plač. Z naročnikom Magno je uprava dosegla dogovor o odkupu zalog," je ob tej priložnosti dejal predsednik uprave TVM-ja, ki je del Viator & Vektorja, Janez Lipuš. Dodal je, da je tako lahko uprava podala predlog sindikatu in predstavnikom zaposlenih, da se plače za september izplačajo do 12. novembra, kar je zaposlene prepričalo, da prekinejo stavko in znova začnejo delati.

O regresu v naslednji fazi pogajanj
Da je stavka končana, je potrdil tudi sekretar sindikata SKEI Tam Zvonko Slana, ki je povedal, da so se končno zgodila pogajanja z uspešnim koncem, čeprav delavci plač še niso prejeli. Njihove zahteve so kljub temu izpolnjene. "Takoj po podpisu dogovora je bila stavka začasno prekinjena in ne preklicana, saj stavkovnega odbora nismo razpustili. Če namreč plače na računih delavcev ne bodo do 12. novembra, bomo naslednji dan stavko nadaljevali," je dodal.

Po besedah Slane se bodo pogovori o izplačilu regresa nadaljevali v naslednji fazi pogajanj.

Sindikat želi sestanek z Viator & Vektorjem
Pojasnimo še, da v sindikatu opozarjajo, da nimajo nikakršnih zagotovil, da se zgodba ne bo ponovila že ta mesec, ko bo treba izplačati oktobrsko plačo. Prav zato se želijo sindikalisti čim prej sestati z lastnikom TVM-ja - torej Viator & Vektorjem, od katerega pričakujejo predstavitev jasne slike o tem, kako vidi prihodnost družbe.

Spomnimo, da so delavci TVM-ja stavko začeli v ponedeljek, glavna razloga, da so prekrižali roke, pa sta bila neizplačilo septembrskih plač in letošnjega regresa.