Je podobnost prevelika? Foto: MMC RTV SLO
Je podobnost prevelika? Foto: MMC RTV SLO

Kot so sporočili iz Viseon Busa, so se za ta korak odločili zaradi izgube zaupanja v TVM ob njihovi "nekorektni reprodukciji Neoplanovega letališkega avtobusa". Kot je pojasnil direktor družbe Joachim Reinmuth, je podlaga za prekinitev pogodbe TVM-jeva namera o prodaji avtobusa neoplan N 9122 L, ki ga je TVM do pred kratkim proizvajal za Nemce, njihovim lastnim arabskim kupcem.

Kot dodajajo, je Viseon takoj, ko je izvedel za to, prestavil proizvodnjo letaliških avtobusov iz Slovenije v svojo tovarno v Nemčiji, junija pa na slovenskem sodišču vložil tožbo proti TVM-ju.

Do servisa in rezervnih delov brez težav?
Prekinitev pogodbe bo najbolj vplivala na prodajo vozila midibus Marbus ViveTH, ki ga proizvaja TVM. Njegovo predstavitev na trgu je spomladi intenzivno pripravil Viseon, kjer sicer zagotavljajo, da bodo kupci, ki so vozilo pri njih že kupili, deležni zanesljive servisne podpore. Prav tako naj bi bila kljub prekinitvi pogodbe zagotovljena zaloga rezervnih delov.

Uprava TVM-ja je, ko je javnost izvedela za tožbo, sicer zatrdila, da jim Nemci skušajo škoditi pri nastopu na arabskem tržišču. Tožbo imajo za neutemeljeno.