Predstavniki delavcev so na sodišču v Murski Soboti vložili predlog za začetek stečajnega postopka. Foto: RTV SLO
Predstavniki delavcev so na sodišču v Murski Soboti vložili predlog za začetek stečajnega postopka. Foto: RTV SLO
Miran Druscovich
Zaposleni v podjetju ne verjamejo več obljubam direktorja Druscovicha. Foto: RTV SLO

Po mnenju zaposlenih je predana dokumentacija ustrezna in so tako izpolnjeni vsi pogoji za uvedbo stečaja.

Predlog za uvedbo stečaja je bil podan z enodnevno zamudo, saj so imeli zaposleni težave z zbiranjem vseh potrdil, ki bi jim jih moral predati delodajalec. Kljub temu pa so predlagatelji na podlagi bilance stanja v podjetju izračunali terjatve ter popolno dokumentacijo predali sodišču.

Razkol med zaposlenimi
Stečajni senat Okrožnega sodišča v Murski Soboti bo na podlagi dokumentacije odločil, ali bo šla družba v stečaj. Sklep o morebitnem stečaju bi lahko sodišče sprejelo že ta teden ali na začetku prihodnjega. Okoli 50 delavcev, ki se ne strinjajo s predlogom za uvedbo stečaja, pa nadaljuje z delom v tovarni.

Težave v podjetju, ki ga vodi direktor Miran Druscovich so izbruhnile aprila, ko je 200 zaposlenih začelo stavkati zaradi neizplačanih februarskih plač. 6. junija je Druscovich zaposlenim izplačal obljubljenih 160.000 tolarjev, zato se je del delavcev vrnilo na delo, večina zaposenih pa je s stavko nadaljevala. Menili so namreč, da direktor ni izpolnil obveznosti iz dogovora o prekinitvi stavke in pravočasno plačal obljubljenega zneska. Večina delavcev je postalo mnenja, da je edina rešitev za njihovo poplačilo dolgov v stečaju podjetja.