Hit je lani ustvaril več kot 150 milijonov evrov prihodkov in za 22 odstotkov znižal stroške. Foto: BoBo
Hit je lani ustvaril več kot 150 milijonov evrov prihodkov in za 22 odstotkov znižal stroške. Foto: BoBo

Cetinski je zamenjal Ireno Uršič, predstavnico Slovenske odškodninske družbe, ki je odstopno izjavo podala septembra lani, Furlan pa Andreja Miško, ki je v nadzornem svetu zastopal lokalno skupnost in je odstopil na željo novogoriškega župana Mateja Arčona. Župan je pojasnil, da je Miška razumel, da ima pravico izbrati sodelavce, ki jim lahko zaupa. Novogoriška občina se je zavzemala za ponovno spremembo zakona o igrah na srečo, saj ta zdaj ne predvideva, da morajo lokalne skupnosti imenovati svojega predstavnika v nadzorni svet, je pojasnil Arčon in dodal, da bi se lahko zgodilo, da bi jih predstavniki večinskega lastnika, torej države, preglasovali in bi ostali brez svojega nadzornika.

V prvih dveh letošnjih mesecih pozitivno poslovala celotna skupina
Hit je sicer lani ustvaril več kot 150 milijonov evrov prihodkov in za 22 odstotkov znižal stroške. Imeli so 14,2 milijona evrov izgube, brez upoštevanja slabitev in izplačanih odpravnin pa bi dosegli minimalni dobiček. V prvem letošnjem četrtletju so ustvarili 41,7 milijona evrov prihodkov in 800.000 evrov dobička, pozitivno pa je poslovala tudi celotna skupina Hit, ki je imela v prvi dveh letošnjih mesecih 1,6 milijona evrov dobička, kar je precej več od načrtov.

Zadovoljni so tudi z obiskom v igralnicah in zabaviščnih centrih. Med velikonočnimi in prvomajskimi prazniki so imeli 35.000 gostov, kar je sicer nekoliko manj kot leto prej, a pričakovano, saj se je eden izmed italijanskih praznikov prekrival z velikonočnim ponedeljkom, kar za Hit pomeni en dobro obiskan dan manj.