Poslovanje Mobitela naj po navedbah revizorjev ne bi bilo nezakonito. Foto: RTV SLO
Poslovanje Mobitela naj po navedbah revizorjev ne bi bilo nezakonito. Foto: RTV SLO
Nenavadna poslovna praksa z Badosom Consultingom? Foto: RTV SLO

Časopis Delo, ki se sklicuje na neuradne podatke, poroča, da je revizija poslov z Badosom Consultingom (afera Peklar) pokazala le nenavadno poslovno prakso. Revizorji so odkrili tudi nekatere nepravilnosti, denimo pri notranjih pravilih o naročanju opreme.

Mobitel: Revizije ne komentiramo
Iz Mobitela so nam sporočili, da revizija v primeru Mobitela ni odkrila nikakršnega nezakonitega ravnanja družbe Mobitel in je potrdila njeno uspešno poslovanje. Sporočili so še, da podrobnosti revizije pred četrtkovo sejo nadzornega sveta skupine Telekom Slovenija ne morejo komentirati.

Posli z Badosom Consultingom
Mobitel je Badosu Consultingu vnaprej plačal celotno vsoto - tretjino za izvedbo analiz, dve tretjini plačila pa sta bili povezani z uspešnostjo opravljenih nalog. Ko so pri Mobitelu nato ugotovili, da Bados ni upravičen do dveh tretjin plačila, so od 1. januarja do 1. junija letos dvetretjinski znesek unovčili v štirih delih na podlagi bančnih jamstev. Po podatkih Dela del Badosovih neizpolnjenih obveznosti pomeni svetovanje Mobitelu pri neuspešnem poskusu pridobitve druge koncesije za operaterja mobilne telefonije na Kosovu.

Operater v turizmu?
Pri poslovanju s podjetjem Ultra revizija ni ugotovila nepravilnosti. Večjih nepravilnosti revizorji niso našli niti pri poslovanju z uvozniki mobilnih telefonov niti pri naložbi v sečoveljske soline. Glede slednjega revizija poudarja le, da je za "mobilnega operaterja v evropskem prostoru nenavadno, da se ukvarja tudi s turizmom".

Agencija 41 najcenejša
Prav tako revizija ni ugotovila nobenih nepravilnosti pri najemanju hišne oglaševalske agencije Agencije 41 za izvajanje vseh tržnokomunikacijskih aktivnosti Mobitela.