Lastniki Mercatorja zanikajo, da naj bi bila pogodba o prodaji Mercatorja tik pred podpisom. Foto: BoBo
Lastniki Mercatorja zanikajo, da naj bi bila pogodba o prodaji Mercatorja tik pred podpisom. Foto: BoBo

Petkovo poročanje Pop TV-ja, da naj bi bila pogodba o prodaji več kot polovičnega deleža Mercatorja hrvaškemu Agrokorju pripravljena na skorajšnji podpis in da naj bi se pogajali le še o podrobnostih ter da naj bi bil podpis pogodbe predviden za 12. junij, je zanikal predsednik uprave Pivovarna Laško Dušan Zorko.

Skupina Laško oziroma Pivovarna Laško, Pivovarna Union in Radenska so namreč lastnice 23,34 odstotkov Mercatorja, prodaja tega deleža pa je po Zorkovih besedah ključna za ohranitev zadolžene Pivovarne Laško in njenih hčerinskih družb.

"Mi moramo odprodati nekatere določene naložbe, med drugim tudi Mercator, če želimo ohraniti Pivovarno Laško," je za TV Slovenija povedal Zorko in opozoril, da je pred podpisom pogodbe o prodaji Mercatorja še cela vrsta dogodkov, ki jih morajo odobriti ustrezni organi. Za Mercator pa želijo dobiti najboljšega kupca. Po nekaterih virih blizu Mercatorja in NLB-ja, se na področju prodaje največjega slovenskega trgovca ne odvija nič prelomnega.

Predsednik uprave Mercatorja Anton Balažič pa je v petek v okviru konference Evropskega centra za voditeljstvo na Bledu povedal, da pričakuje, da bo v prihodnjih tednih sprejeta jasna odločitev, ali se bo proces prodaje nadaljeval ali ne. "Če se bo nadaljeval, bo to vsekakor proces, ki bo trajal vsaj še pol leta," je povedal Balažič.