Delavci Primorja še čakajo na avgustovske plače. Foto: BoBo
Delavci Primorja še čakajo na avgustovske plače. Foto: BoBo

Vodstvo družbe je tako polovično uresničilo zahtevo sindikatov. Po besedah sekretarja območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije za Primorsko in Notranjsko Bojana Kramarja pričakujejo, da bodo v vodstvu uresničili tudi drugi del dogovora.

V četrtek so predstavniki sindikata Konfederacija 90 iz družbe Primorje obiskali ajdovskega župana Marjana Poljšaka in ga prosili za pomoč. Poleg težav z izplačevanjem osebnih dohodkov se spopadajo z negotovo prihodnostjo zaradi odstopa predsednika upravnega odbora družbe Dušana Črnigoja.

Strah pred pogubo
Bojijo se, da bodo banke upnice postavile vodstvo, ki mu ne zaupajo in bi lahko podjetje spravilo v stečaj. Župan je predstavnikom sindikata predlagal, da delavci sami poiščejo kandidata za predsednika upravnega odbora med vodilnimi v družbi. Nato je pripravljen pomagati pri nadaljnjih pogovorih, tako pri bankah kot na pristojnih ministrstvih.

Župan še meni, da stavka v tem trenutku ni smiselna, zaradi boljše informiranosti zaposlenih pa bi bilo pametno sklicati zbor delavcev, so sporočili z občine Ajdovščina.