Ivan Zidar še vedno vztrajno poskuša rešiti SCT pred propadom. Foto: MMC RTV SLO
Ivan Zidar še vedno vztrajno poskuša rešiti SCT pred propadom. Foto: MMC RTV SLO

Svetovalec SCT-ja v postopku prisilne poravnave Stane Droljc je na seji upniškega odbora 22. aprila pojasnil, da še vedno potekajo pogovori z morebitnimi partnerji za vstop v lastništvo SCT-ja, ki so jim tudi predstavili, koliko denarja bi bilo potrebnega za uspešno prisilno poravnavo in kakšen obseg poslov bi moral ta partner zagotoviti, je razvidno iz zapisnika seje.

"Če do 15. maja ne bo konkretnih rešitev, dolžnik do 25. maja ne bo mogel predložiti spremenjenega načrta finančnega prestrukturiranja," je dejal Droljc. Pojasnil je tudi, da je SCT-ju Ivan Zidar dal izrecno navodilo za spremembo programa prestrukturiranja podjetja "v smeri konverzije terjatev v lastniške deleže".

Član upravnega odbora SCT-ja Janez Jamnik je na vprašanje, kakšna je pripravljenost glavnega delničarja na zmanjšanje osnovnega kapitala na nič in na povečanje kapitala z novimi denarnimi vložki, povedal, da sta z drugim članom upravnega odbora Aleksandrom Mezetom že februarja predlagala, da SCT Holding proda paket 76 odstotkov delnic SCT-ja za en evro. Edini pogoj za to prodajo, ki je po Mezetovih besedah stališče le dveh lastnikov SCT Holdinga, bi bil, da bi kupec dal zagotovilo, da se prisilna poravnava SCT-ja izpelje.

Prerekane terjatve delavcev še neznanka
Upniki so do SCT-ja prijavili 2.227 terjatev v skupni višini okoli 220 milijonov evrov, je prisilna upraviteljica Majda Šantl povedala upniškemu odboru. Od tega so pravne osebe prijavile 661 terjatev v višini 184,5 milijona evrov, od česar bo priznanih za 124 milijonov evrov terjatev.
Zaposleni so prijavili 1.566 terjatev v višini od šest do osem milijonov evrov, pri čemer pa še ni znano, koliko od teh bo prerekanih, ker Šantlova teh terjatev še ni v celoti preverila.