Delavci bi morali plače dobiti danes, a se je znova zapletlo. Foto: BoBo
Delavci bi morali plače dobiti danes, a se je znova zapletlo. Foto: BoBo

Delavci bodo denar na račune dobili, ko bo celjsko sodišče izdalo sklep o sprostitvi sredstev, kar naj bi se, kot meni Mastnak, zgodilo še ta teden. Vlogo za sprostitev sredstev naj bi vodstvo Vegrada na sodišče namreč podalo že v torek.

Mastnak je pogovor z vodstvom družbe na čelu z novim glavnim direktorjem ocenil kot dober in konstruktiven. "Dogovorili smo se za stvari, ki so nujno potrebne, da se izpeljejo v tem trenutku," je povedal.

Čater: Banka zadržuje 217.000 evrov
V. d. sekretarja velenjskega območnega svobodnega sindikata Srečko Čater pa je dodatno pojasnil, zakaj delavci še zmeraj čakajo na dogovorjeno izplačilo. Upraviteljica prisilne poravnave Alenka Gril je po njegovih besedah namreč že potrdila direktorjev predlog, da se plače, ki sodijo v tekoče stroške podjetja, izplačajo. A kot je dejal, si je nato banka vzela pravico in zadržala 217.000 evrov sredstev.

Mastnak pa je povedal še, da podjetje tudi že zbira sredstva za izplačilo plač za avgust, ki bi morale biti poravnane do 18. septembra. O izplačilu preostanka junijskih in celotnih julijskih plač pa se bo sindikat z vodstvom podjetja po Čatrovih besedah pogovarjal po 20. septembru.