V Jankovićevi družbi so bili pripravljeni ohraniti večino izdaj. Foto: BoBo
V Jankovićevi družbi so bili pripravljeni ohraniti večino izdaj. Foto: BoBo

Direktor omenjenega podjetja Nikola Janković (med drugim izdaja revije FHM, L&Z in Bravo) je povedal, da so bili od začetka pa vse do zadnjega trenutka kot najresnejši kandidat za najem znamk Dela Revij.
"Tudi naša ponudba je bila več kot korektna, saj smo banki ponudili občutno višji znesek kot morda najresnejši ponudnik, Adria Media," trdi Janković, čeprav zneska ni razkril.

"V javnosti so bile objavljene informacije, iz katerih je jasno, da se je banka z novim prevzemnikom dogovarjala s pomočjo in celo prek dosedanjega lastnika Dela Revij, ki je ne samo družbo spravil v stečaj, temveč tudi pustil visok dolg do iste banke.
NKBM je znamke vrnil tako rekoč enakemu poslovnemu krogu in pod zelo podobnimi pogoji, kot je to storil pred leti ob odobritvi posojila družbam Mateja Raščana,"
je izpostavil Janković.
O prevzemu že lani
Ob tem se je vprašal, kako bo to dolgoročno vplivalo na najete znamke in "do kdaj bo banka prejemala najemnino pod takšnimi pogoji". Poleg tega je pojasnil, da so se o morebitnem prevzemu znamk prvič pogovarjali že lani poleti, ko je bilo poznavalcem razmer jasno, da Delo Revije ob takem načinu in visoki zadolženosti ne morejo dolgo preživeti.
Dodal je še, da so bili v zadnjih letih edino večje revijalno podjetje, ki je na zasičenem slovenskem trgu uspelo povečevati svoj promet in da so bili dolgoročno pripravljeni ohraniti veliko večino izdaj Dela Revij.