Vizjak je izrazil zaupanje v paradržavna sklada. Foto: RTV SLO
Vizjak je izrazil zaupanje v paradržavna sklada. Foto: RTV SLO
Vizjak: Odločitve od primera do primera. Foto: RTV SLO

Prepričan je, da sta paradržavna sklada preučila smotrnost te odločitve. Kot dobrodošlo je omenil tudi dejstvo, da so s tem dobavitelji dosegli pomembno mesto v trgovski družbi.

Za slednje se je sicer zavzemala tudi uprava Mercatorja. Prodaja deleža paradržavnih skladov Kada in Soda se je zgodila nenadno, saj sta predstavnika obeh še dan prej trdila, da se to ne bo zgodilo v bližnji prihodnosti. Do načina prodaje je bil kritičen tudi prvi mož Mercatorja Zoran Jankovič.

Vizjak tudi meni, da je logično, da se država od primera do primera odloča, v katerih podjetjih je smisleno obdržati delež in v katerih ne.

Brez kršitve koalicijske pogodbe
Na očitke o kršenju koalicijske pogodbe, ki določa pregledno prodajo državnih deležev prek mednarodnih posrednikov, usmerjeno k doseganju najvišje možne cene, je Vizjak odgovoril, da pogodba ni bila kršena. Pojasnila glede postopkov bodo posredovali tisti, ki so jih vodili, med njimi pa ni ministrstva za gospodarstvo, je še pojasnil.

16 novih predstavništev
Vizjak je predstavil tudi program ustanavljanja gospodarskih predstavništev v tujini. Do konca leta naj bi država ustanovila 16 tovrstnih predstavništev.