"Vodstvo podjetja še vedno vztraja, da bo rešilo podjetje. Že ta teden smo, menda, začeli delo na dveh gradbiščih, kar pa so seveda same laži," pravi Kutnjak. Foto: MMC RTV SLO

Stečaj podjetja si želijo delavci, predlagal pa ga je tudi prisilni upravitelj Matjaž Polenčič, a vodstvo vztraja, da bo družbo še lahko rešilo. Sindikat in delavci se sicer še vedno skušajo dogovarjati z vodstvom družbe, vendar jim po besedah sindikalista Mladena Kutnjaka razlagajo o velikih projektih, denarja pa ni od nikjer.

Tako naj bi načrtovali, da se bodo pridružili gradnji medicinske fakultete, na Ptuju gradili trgovski center, vendar ni podpisana še nobena pogodba, sindikat pa opozarja, da bo podjetje zelo težko dobilo bančno garancijo.

Delavcem iz občine solidarnostna pomoč
Medtem Konstruktor delavcem dolguje že četrto, avgustovsko plačo. Pred kratkim so se zato obrnili tudi na vodstvo Mestne občine Maribor, kjer so jim predstavili možnost pridobitve enkratne pomoči iz županovega sklada.

Sekretarka za gradbeništvo v podravskem območnem odboru ZSSS-ja Breda Črnčec je povedala, da bodo delavci morali izpolniti vloge za pridobitev pomoči iz akcije Darujmo s srcem. A bo občina tudi v tem primeru, tako kot v primeru Karoserij, verjetno lahko pomagala samo delavcem, ki so v njej tudi prijavljeni.

Medtem je sodišče prvi narok za razpravo o stečaju, v kateri bo prisluhnilo obema stranema, sklicalo šele za 5. oktober.