Povrnitev stroškov, ki izhajajo iz zaprtja centra, bodo v Merkurju terjali od izvajalcev, so napovedali. Foto: Merkur d. d.
Povrnitev stroškov, ki izhajajo iz zaprtja centra, bodo v Merkurju terjali od izvajalcev, so napovedali. Foto: Merkur d. d.

Kot so sporočili iz podjetja Merkur, je tako njihov novi center z 80 zaposlenimi postal "žrtev spora med gradbinci". V družbi pojasnjujejo, da gre za spor med družbo Gradis Skupina G in njenimi podizvajalci. Merkur je namreč Gradisu za gradnjo poravnal vse obveznosti, Gradis pa zaradi spora s svojimi podizvajalci ni plačal računov družbi Betonal za izkop gradbene jame.

Betonal zato ni izročil evidenčnih listov, ki dokazujejo, kam je bil gradbeni material iz izkopa odložen. V tem podjetju trdijo, da omenjeno dokumentacijo imajo in da so material odložili v skladu z zakoni. Od Merkurja je podjetje zahtevalo plačilo skoraj pol milijona evrov v zameno za predajo evidenčnih listov. V Merkurju pa poudarjajo, da so vse svoje obveznosti že v celoti poravnali Gradisu Skupini G.

Minuli četrtek so v Merkurju prejeli odločbo inšpekcijskih služb, da morajo novozgrajeni trgovski center v Vižmarjih v Ljubljani zapreti, ker zanj še niso dobili uporabnega dovoljenja. Na podlagi odločbe so začeli potrebne dejavnosti, ki bi zaposlenim v centru zagotovile ohranitev njihovih delovnih mest. Vendar jih je izvedba ukrepa prehitela, so zapisali v sporočilu za javnost.

Ob tem so poudarili, da je Merkur kot investitor pridobil vse potrebne pozitivne izjave komisije tehničnega pregleda in izjave o zanesljivosti objekta vseh izvajalcev, projektantov in pooblaščenega nadzora. Center je po njihovih navedbah dokazano brezhiben in popolnoma varen, manjka mu le dokazilo o odvozu gradbenega materiala.

Povrnitev stroškov, ki izhajajo iz zaprtja centra, bodo v Merkurju terjali od izvajalcev, so napovedali.