Zavarovalnica Triglav bo na podlagi prejete ponudbe za nakup delnic Nove Ljubljanske banke podala javno vabilo k dajanju ponudb za nakup delnic. Foto: MMC RTV SLO
Zavarovalnica Triglav bo na podlagi prejete ponudbe za nakup delnic Nove Ljubljanske banke podala javno vabilo k dajanju ponudb za nakup delnic. Foto: MMC RTV SLO

Največja slovenska zavarovalnica je imela konec septembra lani v lasti 3,15 odstotka NLB-ja, delniški vzajemni sklad Triglav Steber I pa 1,22 odstotka. Agencija za trg vrednostnih papirjev je, kot je znano, že pred časom pozvala k objavi prevzemne ponudbe ali odtujitve delnic državne lastnike Zavarovalnice Triglav in Petrola. Pred tem je podobno ukrepala tudi zoper državne lastnike Krke in Abanke ter slednjim medtem tudi že odvzela glasovalne pravice. Zavarovalnica Triglav je skupaj s Hitom med drugim najpomembnejša lastnica Abanke.

Člani nadzornega sveta so se seznanili tudi s postopki v zvezi z naložbo Zavarovalnice Triglav v Abanki Vipa ter s pozivi Agencije za trg vrednostnih papirjev (ATVP) k izjavi o dejstvih in okoliščinah v zadevi Zavarovalnice Triglav ter v zadevah njenih naložb v družbe Krka, Petrol, Sava Re in Aerodrom Ljubljana.

Nadzorniki so se tudi seznanili s poročilom revizijske komisije in soglašali s politiko upravljanja odvisnih družb Zavarovalnice Triglav ter se seznanili s poslovnikom o delu odbora za upravljanje odvisnih družb Zavarovalnice Triglav in umestitvijo družbe Triglav INT v koncept obvladovanja odvisnih družb skupine Triglav. Obenem je nadzorni svet sprejel poročilo službe notranje revizije v Zavarovalnici Triglav o notranjem revidiranju v obdobju od januarja do decembra 2010 ter letno poročilo omenjene službe za leto 2010.