Predstavnik KD Group v nadzornem svetu Dela bo verjetno Matjaž Gantar. Foto: RTV SLO
Predstavnik KD Group v nadzornem svetu Dela bo verjetno Matjaž Gantar. Foto: RTV SLO
Tomaž Perovič, predsednik uprave Dela
Perovič ni zadovoljen z rezultati poslovanja. Foto: RTV SLO

Za nove člane nadzornega sveta so predlagani Matjaž Gantar (KD Group, KD Holding), Aleksander Sekavčnik (KD Investments Bratislava) in Andreja Cirman (Ekonomska fakulteta Ljubljana). Nove člane mora potrditi skupščina delničarjev, ki se bo 23. decembra sestala na izredni seji.

Poslovanje družbe v prvem devetmesečju letošnjega leta po besedah predsednika uprave Tomaža Peroviča ni zadovoljilo nadzornikov, saj naj bi bilo nekoliko pod pričakovanji. Zaradi višjih oglasnih prihodkov v drugi polovici leta naj bi bilo stanje ob koncu leta zadovoljivo, meni Perovič.

Pred nekaj tedni je iz nadzornega sveta odstopil odgovorni urednik Dela Tomaž Košir, ki ga je za člana predlagal NLB.

Nekaj dni pred sejo nadzornikov je v lastniško strukturo Dela vstopil KD Group. V petek je njegova hčerinska družba KD Holding namreč z Infond Holdingom podpisala pogodbo o nakupu 19,99 odstotka delnic Dela.

Koširjev status enak
Status odgovornega urednika Darijana Koširja do skupščine in imenovanja novih nadzornikov po Perovičevih besedah ostaja enak. "Z redakcijo je dogovorjeno, da počakamo, da se zgodijo spremembe," je dejal. Pogovarjali naj bi se predvsem z ljudmi znotraj Dela.