Foto:
Foto:

Kot mladi diplomant elektrotehnike se je septembra 1985 zaposlil v tehnični produkciji Radia Maribor in sodeloval v sklepnem delu zahtevnega projekta selitve radijske hiše s Koroške ceste 19 pod Pekrsko gorco.

Z veliko mladostno vnemo in bogatim strokovnim znanjem je v preteklih nekaj več kot treh desetletjih snoval in s sodelavci izvajal vse pomembnejše projekte tehničnih posodobitev našega radia. Sem spadajo prehod na digitalno tehniko radijskega programa, prenova studiev in montaž ter zasnova reportažnih avtomobilov za zahtevna terenska snemanja in oglašanja.
S sodelavci je vodil zahtevni projekt prostorsko-tehnične prenove Radia Slovenia International, njegovo pravkar začeto delo prenove centralne režije in studia Radia Maribor pa ostaja nedokončan projekt izjemnega sodelavca, ki ga je sredi ustvarjalnosti v 55. letu življenja ustavila bolezen.

Branko Kosi nam bo ostal v trajnem spominu kot predan sodelavec, snovalec napredka in tisti tehnični strokovnjak, ki je nenehno spremljal zadnje trende radijske tehnologije ter vztrajno iskal možnosti, kako jih prenesti v domače okolje.

Z njim sodelavci Regionalnega RTV centra in še posebej Radia Maribor izgubljamo pomembno oporo strokovnosti in razvoja ter toplino osebnosti človeka, ki je znal ustvarjati medsebojno bližino.

Tudi gore, kamor je kot planinec in smučar rad zahajal, so ga učile, da so pristni in na medsebojnem spoštovanju temelječi odnosi v navezi s strokovnostjo gonilo napredka ter pogoj za ustvarjalno delovno klimo, ki smo jo dobra tri desetletja gradili tudi z njegovo pomočjo.
Od Branka Kosija se bomo poslovili v četrtek na mariborskem pokopališču Dobrava.