Kim Kardashian in njen mož, hiphop zvezdnik Kanye West, sta stalnica prvih vrst na modnih revijah. Foto: Reuters
Kim Kardashian in njen mož, hiphop zvezdnik Kanye West, sta stalnica prvih vrst na modnih revijah. Foto: Reuters

A v svetu, v katerem obstaja precejšnja možnost, da bo največji svetovni velesili predsedoval bahaški gradbeni mogotec Donald Trump, ki mu je v isti oddaji prav tako pripadla minuta, nas to težko preseneti.

Medtem ko se je republikanski predsedniški kandidat Trump izmotaval zaradi - da, bahanja - o tem, kako mu je zaradi (pretežno podedovanega) bajnega bogastva, dovoljeno vse, tudi otipavati ženske, je najslavnejša sestra Kardashian v zunanjepolitičnem feljtonu gostovala zato, ker so jo med pariškim tednom mode v francoski prestolnici nasilno oropali, novica pa je za nekaj dni popolnoma prevladala ne le v "rumenih", ampak tudi resnih medijih.

"Ne moreš se bahati s svojim bogastvom in biti presenečen, ko ugotoviš, da si ga nekateri želijo deliti s tabo," je dogodek komentiral sloviti modni oblikovalec, kreativni vodja pri modni hiši Chanel Karl Lagerfeld. Nihče ne oporeka dejstvu, da so zneski, ki jih Kim Kardashian za svoje delo, ki ga je težko definirati (model? resničnostna zvezda? kraljica samopromocije?), absurdni, prav tako bi navadni smrtniki s to besedo lahko označili vsote, ki jih namenja za svojo garderobo, ličila, nakit, a dejstvo, da je Lagerfeld s svojo izjavo namignil, da si je starleta za rop "kriva tudi sama", ker se je, tik preden so jo napadli, s svojim razkošnim nakitom bahala na družbenih omrežjih - samo na Instagramu ima skoraj 85 milijonov sledilcev -, je sporno v več pogledih.

Prvič je naravnost smešno in dvolično, da kaj takega izjavi mož, ki živi od bahaškega vedenja zvezdnikov, saj si poleg njih in žena arabskih šejkov Chanelov suknjič dandanes težko kdo privošči (in človek, čigar mačka Choupette ima lastno ekipo služabnic in "spi na kupih chanela", vse skupaj pa je seveda vestno zabeleženo na Instagramu), drugič pa je skrajno vprašljivo zato, ker ni daleč od prepričanja, da si je ženska sama nakopala posilstvo, ker je šla ven v minikrilu in se "bahala s svojimi čari".

Nespametno je zamahniti z roko in 83-letnega Karla popredalčkati kot "nenevarnega strička, ki se je nerodno izrazil", saj je zaradi prostora, ki mu ga namenjajo mediji, mnenjski voditelj, tako kot se je že večkrat izkazalo, kako daleč lahko pripeljejo izjave še enega prej nenevarnega "strička", ki se mu zdaj, najverjetneje prav po zaslugi vztrajnega bahanja, nasmiha položaj ameriškega predsednika.

Pozneje se je sicer Lagerfeld, tako kot Trump, za svojo izjavo opravičil, kje drugje kot na Instagramu. "Draga Kim, vsi smo s tabo," je pripisal črno-beli fotografiji in tako namignil, da bo Chanel seveda tudi v prihodnje cenil njeno spletno bahanje, nazadnje jim je prav prišlo avgusta, ko ji je dobri striček Karl podaril dve pregrešno dragi torbici.

A photo posted by V Magazine (@vmagazine) on Oct 3, 2016 at 6:56am PDT