Na podlagi tega razpisa bodo izdelali letni program dela zavoda in si začrtali smernice za program v letu kulturne prestolnice. Foto: Miha Lukac
Na podlagi tega razpisa bodo izdelali letni program dela zavoda in si začrtali smernice za program v letu kulturne prestolnice. Foto: Miha Lukac
Maribor - Evropska prestolnica kulture
Konstitutivni seji obeh organov javnega zavoda bosta v petek, 11. junija, na sedežu zavoda v Naskovem dvorcu v Mariboru, takrat pa bodo člani izvolili tudi predsednika in njegovega namestnika. Foto: Maribor2012

Elaborati morajo izkazovati ustrezen razvoj projektov in programov (najmanj) do leta 2012 in tudi utemeljene razloge za sofinanciranje oziroma začetek izvajanja že v letošnjem letu.

"Omogočiti želimo čimširšo vključenost organizacij in posameznikov s področja kulture v projekt, zato smo se v upravi odločili za javni poziv za zbiranje predlogov programov in projektov," je pojasnil v. d. programskega direktorja zavoda Maribor 2012 Aleš Novak.

Konstitutivna seja 11. junija
Konstitutivni seji sveta zavoda in programskega sveta zavoda javnega zavoda bosta v petek, 11. junija, na sedežu zavoda v Naskovem dvorcu v Mariboru, takrat pa bodo člani izvolili tudi predsednika in njegovega namestnika.

V poletnih mesecih bodo izdelali letni program dela, ki bo tudi osnova za program v letu kulturne prestolnice. "Zdaj se vzpostavljajo okoliščine, ko bomo lahko intenzivirali delo zavoda," je pojasnil.

Javni zavod Maribor 2012, ki bo skrbel za organizacijo in priprave na EPK, je bil ustanovljen konec januarja. Za čas postopka ustanavljanja zavoda in konstituiranja organov je mariborski župan Franc Kangler imenoval začasno vodstvo zavoda, in sicer je bil za v. d. generalnega direktorja imenovan Vladimir Rukavina, za programskega direktorja Aleš Novak in za poslovno direktorico Helena Hvalec. Imenovani so dobili nalogo, da pripravijo vse potrebno, da bo zavod lahko začel normalno delovati.