Prva šansonjerka Tadeja Fatur. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Prva šansonjerka Tadeja Fatur. Foto: RTV SLO/Stane Sršen
Zadnji trenutki pred praznikom slovenskega šansona

V studiu 1 Televizije Slovenija se je namreč odvijal Festival slovenskega šansona 2012, ki ga je povezoval slovenski igralec Janez Škof. Strokovna komisija v sestavi Miha Zor, Tomaž Guček in Goran Dekleva je naslov Najboljši šanson 2012 podelila Tadeji Fatur in skladbi Zadet. Prireditev so neposredno prenašali na 1. programu Radia Slovenija ter na 1. programu Televizije Slovenija. Pri Založbi kaset in plošč RTV Slovenija je na dan festivala izšla zgoščenka z naslovom Festival slovenskega šansona 2012, na katerem je vseh enajst novih šansonov, pa tudi zmagovalni šanson lanskega festivala, skladba Na poti domov v izvedbi Katje Šulc.

Ob njej so nastopili še Dušan Uršič & The Drugorazredni s skladbo Multi kult, Neža Trobec s skladbo z naslovom Belo črno, Franc Vezela pa s pesmijo Blišč in beda. Miha Renčelj je zapel pesem Ljubljana, Tristan skladbo z naslovom Okno, Ajda Stina Turek pa je interpretirala Barve ljubezni.

Lado Leskovar se je predstavil s šansonom Naramnici, Trio Karaul s pesmijo Življenje v filmu, zasedba Uglašena riba s skladbo Poni, Ani Frece pa s pesmijo Feministka. Skladbe so nastopajoči odpeli v živo.

Zadnji trenutki pred praznikom slovenskega šansona