Festival komornega gledališča SKUP se bo odslej izmenjeval s festivalom monodrame. Foto: Mestno gledališče Ptuj
Festival komornega gledališča SKUP se bo odslej izmenjeval s festivalom monodrame. Foto: Mestno gledališče Ptuj
Bostonska naveza
Ljubljanska SNG Drama na Ptuju predstavlja Bostonsko navezo v režiji Borisa Cavazze. Foto: SNG Drama Ljubljana/Peter Uhan

Odprtje festivala so zaupali predstavi Znamke, nakar še Emilija v izvedbi Gledališča Koper, do 5. decembra pa se bo v okviru festivala predstavila vrsta slovenskih gledališč, ki se tako potegujejo za nagrade za najboljše komorne stvaritve v preteklem letu.

Na Ptuju si bodo lahko ogledali tudi predstavo Jureta Novaka Iz principa v izvedbi Gledališča Glej, Mama ni ena sama v režiji Matjaža Latina in izvedbi domačega Mestnega gledališča. ljubljanska Drama pa predstavlja Bostonsko navezo v režiji Borisa Cavazze.

Veter v vejah borov v režiji Jerneja Lorencija predstavlja mariborski SNG, Črni kos v režiji Reneja Maurina Cankarjev dom, Neskončno šteti dnevi režiserja Matjaža Latina SNG Nova Gorica, Zgodbo bratov Rusjan Nede Rusjan Bric bo predstavilo Slovensko mladinsko gledališče Ljubljana, Slovensko ljudsko gledališče Celje pa bo odigralo predstavo Milana Jesiha z naslovom Triko.

Dan pred podelitvijo nagrad bodo na vrsti kranjski gledališčniki iz Prešernovega gledališča s predstavo Prečkanje avtoceste ali Zgodba o zlati ribici v režiji Andreje Kovač, kot zadnji pa se bodo predstavili člani Mestnega gledališča ljubljanskega s predstavo Grdoba v režiji Borisa Kobala.

Kot je sporočil prireditelj Mestno gledališče Ptuj, bo vodenje festivala za prihodnja štiri leta prevzel selektor, ki ga bodo javnosti predstavili na zaključni prireditvi. Festival bo odslej postal bienalen in se bo izmenjeval s festivalom monodrame.