Afroman meni, da se je Because I Got High dotaknila tako zagovornikov kot nasprotnikov kajenja marihuane. Foto: EPA
Afroman meni, da se je Because I Got High dotaknila tako zagovornikov kot nasprotnikov kajenja marihuane. Foto: EPA
Afroman: Waiting to Inhale

Neobičajna pesem je pred šestimi leti pritegnila tako podpornike legalizacije marihuane kot tiste, ki so proti kajenju te "zelene rastline", meni Afroman: "To je bila pač pesem, s katero so se lahko identificirali vsi," pravi.

Pesem Because I Got High je najprej izšla pri lokalni založbi. V komercialne vode je "zašla" potem, ko je Afroman podpisal pogodbo z Universal Records. Pesem, ki so jo dolga leta vrteli na radijskih postajah, se je nato znašla tudi v komediji Kevina Smitha Jay in tihi Bob vračata udarec in v grozljivki Disturbia. Menda je tudi zelo priljubljen ton zvonjenja pri uporabnikih mobilnih telefonov.

Afroman uživa, ker je "nihče"
Danes 32-letni Afroman (njegovo pravo ime je Joseph Foreman) se spominja: "Pripovedoval sem zgodbo, kot na primer ob tabornem ognju. Samo zabaval sem se." Zdaj pa Foreman pripravlja svoj prvi film, parodijo na Waiting to Exhale iz leta 1995 (gre za osladno romantično dramo s temnopoltimi junakinjami z Whitney Houston v glavni vlogi). Naslov njegovega filma bo zgovoren: Waiting to Inhale, kar je tudi naslov njegovega najnovejšega albuma.

Foreman je leta 2004, potem ko se je razšel z založbo Universal, ustanovil neodvisno založbo Hungry Hustler Records, a uspeha Because I Got High mu ni uspelo ponoviti. Menda pa uživa v tem, da ni (več) tarča pozornosti medijev. Povedal je: "Kar mi je všeč na tem, da sem Afroman, je to, da pravzaprav nikogar ne zanimam. Nisem Paris Hilton ali kdor koli. To je prednost tega, da si nihče."