Isabella Blow, britanska modna urednica in muza oblikovalca klobukov Philipa Treacyja, je
Isabella Blow, britanska modna urednica in muza oblikovalca klobukov Philipa Treacyja, je "odkrila" številne ključne figure za modni svet, od manekenk Stelle Tennant in Sophie Dahl pa do Alexandra McQueena. Foto: Reuters
Alexander McQueen
Prav Isabella Blow je McQueenu predlagala, naj opusti svoje "vsakdanje" prvo ime, Lee, in raje uporablja svoje "kraljevsko" srednje ime, Alexander. Foto: Reuters

Scenarij za film je napisala Gesha-Marie Bland, nad produkcijo pa bo bdela družba Maven Pictures.

Prijateljevanje med McQueenom, ki so ga štirikrat razglasili za najboljšega britanskega modnega oblikovalca leta, in Isabello Blow, urednico, znano po svoji aristokratski drži, je bilo zelo intimno in hkrati viharno.

McQueen se je rodil v Londonu, kjer je tudi živel, študiral, ustvarjal in ustanovil danes po vsem svetu znano znamko Alexander McQueen. Bil je najmlajši izmed šestih otrok. Šolanje je končal pri šestnajstih in kot pripravnik na krojaški ulici Savile Row v Londonu začel svojo oblikovalsko pot. Leta 1994 se je odločil za študij na londonskem kolidžu za umetnost in dizajn, Central Saint Martins, kjer je njegovo celotno diplomsko kolekcijo kupila modna urednica in njegova bodoča muza Isabella Blow.

McQueenova slava je nato nazadržno rasla; postal je glavni umetniški vodja modne hiše Givenchy. Njegovo prijateljstvo z "issie", kot so jo klicali bližnji, naj bi se ohladilo, ker ji ni priskrbel službe pod Givenchyjevim okriljem.

McQueen je bil znan kot enfant terrible modne scene zaradi svojih šokantnih in pogosto kontroverznih modnih revij. Kljub temu ga je modni svet oboževal in z navdušenjem pričakoval njegove kreacije. Isabella Blow je leta 2008 naredila samomor, dve leti za tem pa se je tudi McQueen odločil za prezgodnje slovo od tega sveta.

Ne enega, dobimo kar dva filma
Trenutno svoj film o priznanemu modnemu oblikovalcu režira tudi Andrew Haigh. Njegov izdelek bo osredotočen na odnos med McQueenom in njegovo materjo Joyce. Ta je umrla devet dni pred McQueenovim samomorom, kar naj bi bil tudi eden od razlogov za njegovo depresijo.