Sam Neill in Henry Golding v prizoru iz filma Klub morilcev. Foto: Kolosej
Sam Neill in Henry Golding v prizoru iz filma Klub morilcev. Foto: Kolosej

Film z izvornim naslovom Assassin Club je režiral Francoz Camille Delamarre, avtor scenarija je Thomas Dunn, ki je sicer dejaven tudi kot režiser, igralec in producent.

Film Klub morilcev bo slovensko premiero doživel 25. januarja v Koloseju v Ljubljani, na sporedu drugih kinematografov po državi pa bo od 27. januarja.

Borut Veselko kot prva žrtev v filmski zgodbi
V glavni vlogi morilca nastopa Henry Golding (med drugim znan po vlogi v filmu Noro bogati Azijci), v filmu pa igra tudi slovenski igralec Borut Veselko, ki ga je mogoče videti tudi v napovedniku filma. Veselko v uvodnem prizoru filma odigra vlogo ukrajinskega mafijca, sicer prve žrtve v filmu.

Ekipa je snemala v Torinu in tako so tudi njegove prizore posneli tam, čeprav njegov lik živi v Pragi. Svoje prizore je Veselko posnel v treh dneh, so sporočili iz distributerske hiše Karantanija Cinemas.

Lovec, ki spozna, da je on sam pravzaprav plen
Skozi film sledimo morilcu Morganu Gainesu, ki mu ponudijo pogodbo, da ubije sedem ljudi. Gaines hitro ugotovi, da so njegove tarče prav tako morilci s pogodbo, da ubijejo njega. Edini izhod iz situacije je pustiti sledi trupel in najti "genija", ki jim je nastavil past.

Morgan se odpravi na lov na ljudi, drugega za drugim. Medtem se atentatorji spravijo na Morganovo ljubezen Sophie. V smrtonosni igri ga prisilijo v nemogoče žrtvovanje: njeno življenje lahko reši zgolj tako, da izgubi svoje, je distributer povzel vsebino filma.