Serija je nastala po predlogi zbirke kratkih zgodb Mihaila Bulgakova, ki je popisoval svoje izkušnje iz majhne vasice v provinci Smolensk, kjer je služboval kot mlad zdravnik. Foto:
Serija je nastala po predlogi zbirke kratkih zgodb Mihaila Bulgakova, ki je popisoval svoje izkušnje iz majhne vasice v provinci Smolensk, kjer je služboval kot mlad zdravnik. Foto:

24-letni Radcliffe, ki ga Britanci že od lani lahko spremljajo v seriji A Young Doctor's Notebook And Other Stories (z Jonom Hammom igrata zdravnika (v mlajši in starejši različici), ki med rusko revolucijo služi v majhni vasici), je v zadnjem letu oblačila odvrgel za kar tri filme, ki so jih predvajali tudi na nedavnem filmskem festivalu v Torontu: Horns, The F Word in Kill Your Darlings.

Ko se je med pripravami na snemanje druge sezone A Young Doctor's Notebook And Other Stories pojavil predlog, da bi se v enem izmed prizorov slekel, se je igralec zato sklenil upreti: "V zadnjem letu sem se slekel v treh filmih, kaj pa če se tokrat ne bi? Na neki točki bodo vsi zaključili, da sem ekshibicionist."

"Z Jonom se zato v tej seriji - vem, na vsesplošno razočaranje - ne pojaviva v Adamovi obleki."

Igralec, ki je takoj po koncu Potterjeve sage nemalo prahu dvignil z nastopom (in goloto) v kontroverzni gledališki predstavi Equus, je s svojo "post-čarovniško" kariero zadovoljen: "Ljudje so mi dali priložnost, da sem lahko sodeloval v zelo različnih projektih in postal boljši igralec. Vse to delo je bilo neskončno osvobajajoče."

Fantastičnih zveri ne bo lovil
In čeprav je JK Rowling pred dnevi oznanila, da se bo kot scenaristka prvič preizkusila prav s filmom, ki bo nekakšen "spin-off" hiperuspešne franšize, posnete po njenih knjigah, Radcliffa v filmu Fantastic Beasts And Where To Find Them ne pričakujte. "Vem, da se bodo na snemanju zelo zabavali in da bo ogromno ljudi navdušenih nad tem, da nastaja nekaj novega. Najbrž pa ni treba posebej poudarjati, da v tem projektu nimam vloge; ne vem, če jo ima sploh kdo iz prvotne zasedbe. O vsem skupaj nimam nobenih informacij."