DVD za dvigovanje ozaveščenosti o problemu revščine v Afriki. Foto: EPA
DVD za dvigovanje ozaveščenosti o problemu revščine v Afriki. Foto: EPA
Annie Lennox
Na londonskem koncertu Live 8 je nastopila tudi Annie Lennox. Foto: EPA

Premiere se je udeležil tudi vodja projekta Bob Geldof, ki je ob tej priložnosti dejal, da upa, da bo DVD postal najbolje prodajani DVD vseh časov. DVD bo sicer na trg prišel sedmega novembra, na njem pa bo mogoče videti vse izvajalce, ki so se predstavili v Veliki Britaniji in ZDA, z drugih koncertnih prizorišč po svetu pa so na DVD vključili odlomke.

Največji dogodek 21. stoletja
Geldof dodaja še, da ga je pred julijem skrbelo, ali bo projekt uspešen, zdaj pa je prepričan, da gre do zdaj za največji kulturni dogodek 21. stoletja. V nasprotju z izvirnim projektom Live Aid, letošnji Live 8 ni bil namenjen zbiranju sredstev, temveč predvsem ozaveščanju ljudi o problemu revščine v Afriki, koncerti pa so sovpadali tudi s srečanjem na vrhu skupine G-8, ki je takrat potekal na Škotskem.

DVD, ki daje tudi pogum
Prihodki od prodaje DVD-ja bodo šli v dobrodelne namene. Ko so Geldofa novinarji povprašali, zakaj naj bi se ljudje odločili za njegov nakup, pa je odvrnil, da lahko tako sami pripomorejo k odpravljanju revščine v Afriki, omenjeni koncerti pa lahko vsakega posameznika spomnijo, da ni povsem brez moči in ga tako pripravijo v večji (pro)aktivnosti.

Poleg politične in dobrodelne konotacije projekta pa bo DVD bržkone všečen tudi ljubiteljem glasbe, saj so se na koncertih zbrala velika imena svetovne glasbene scene, kot so na primer Pink Floyd, U2, Robbie Williams, Scissor Sisters, Paul McCartney, Madonna, R.E.M., Duran Duran, Joss Stone ...