Utrinek iz zakulisja nagrad. Foto: Reuters
Utrinek iz zakulisja nagrad. Foto: Reuters
Prizor iz Ruševin
Gledalci se bodo lahko seznanili tudi z Burgerjevimi Ruševinami. Foto: RTV SLO

Uspešno promocijo lahko ponudi tudi kateri od številnih filmskih festivalov; precej igralcev se od 5. do 16. januarja udeležuje festivala v Palm Springsu, ki velja za enega od največjih v ZDA. Na njegov program je uvrščenih 232 filmov iz 70 držav, med drugim večina filmov, ki upa vsaj na oskarjevsko nominacijo za najboljši tujejezični film. Obiskovalci festivala si bodo tako lahko 11. in 15. januarja ogledali tudi Ruševine Janeza Burgerja.

Žarometi bodo usmerjeni tudi v Shirley MacLaine
Soji žarometov so še posebej močni na podelitvi nagrad. Ustvarjalci, v katere so bili uperjeni, so bili David Cronenberg (vizionarska nagrada), Jake Gyllenhaal in Charlize Theron za posebne igralske dosežke, Terrence Howard za uspeh med debitanti, Felicity Huffman za prodor leta, Michael London je prejel producentsko nagrado, Thomas Newman nagrado za filmsko glasbo, nagrado za življenjsko delo pa je prejela še vedno zelo delovno razpoložena Shirley MacLaine.

Za boljšo kakovost naslednjih izdelkov
Festival je župan Palm Springsa ustanovil leta 1990, zaradi bližine oskarjev, zlatih globusov in drugih filmskih nagrad pa se je kmalu razvil v enega največjih v ZDA. Najbolj slovesno je, ko podeljujejo nagrade, za pestro dogajanje med trajanjem festivala pa poskrbijo tudi drugi kulturni dogodki, pokloni filmskim ustvarjalcem in seminarji, na katerih se udeleženci lahko izpopolnjujejo v različnih spretnostih, ki pridejo prav na področju filmske industrije.