Foto: IMDb
Foto: IMDb

Disney je julija 2019 prvič najavil, da bo Bailey zasedla vlogo Ariele. Prvi dražilnik za nov film je bil na spletu septembra 2022, to pa je usmerilo veliko pozornosti v Baileyjino petje. Zdaj je na ogled še drugi napovednik.

Filmski muzikal, ki ga je režiral Rob Marshall, predstavlja animirani film iz leta 1989 v novem podobju in z resničnimi igralkami in igralci. "V novi priredbi bo publika spet doživela, kako se morska deklica zaljubi v človeškega princa, ki živi nad vodo, kar bo spodbudilo hudičevo zaroto zlobne Ursule," piše Variety. Scenarij sta napisala Jane Goldman in David Magee.

Jonah Hauer-King se pojavi kot princ Eric, Melissa McCarthy kot Ursula, Javier Bardem kot kralj Triton, Jacob Tremblay kot glas Flounderja in Daveed Diggs kot glas Sebastiana.

Foto: IMDb
Foto: IMDb

Nova Ariela je temnopolta, rjavooka in ima črne lase, doslej so imele vse svetlo polt in rdeče lase.

"Bilo je navdihujoče in lepo slišati njihove spodbudne besede, ko so mi rekli: 'Ne razumeš, kaj to pomeni nas, za našo skupnost, za vse temnopolte deklice, ki se bodo videle v tebi," je Bailey povedala v intervjuju za Variety, ko je pripovedovala o odzivu svojih starih staršev na napovednik.

V njem bodo uporabili nekaj čisto novih pesmi, ki jih bo spisal avtor Hamiltona, Lin Manuel Miranda. Filmska glasba je plod sodelovanja Mirande in tudi Alana Menkena, ki je avtor glasbe za izvirno animirano Malo morsko deklico. Miranda se je združil z Menkenom pri štirih izvirnih pesmih, a je poslušalcem v podkastu Variety's Awards Circuit zagotovil, da te nove skladbe ne bodo nadomestile priljubljenih klasik, kot sta Kiss the Girl in Under the Sea.

Ariela je bila v predhodnih animiranih filmih vselej svetle polti, glas pa ji je posodila igralka Jodi Benson. Sicer pa Halle Bailey ni prva temnopolta igralka v Disneyjevi igrani produkciji njihove klasike. V filmu iz leta 1997 je Pepelko upodobila pevka Brandy.

Ariela bo v kinematografe priplavala 26. maja.