Foto: EPA
Foto: EPA

O režiji filma sta se Gunn in Peter Safran že pogovarjala z Benom Affleckom, poroča ameriški spletni portal IndieWire.

DC Studios je ameriški filmski in televizijski studio, ki deluje kot oddelek hiše Warner Bros, ki je hčerinska družba Warner Bros. Discovery. Posvečen je produkciji filmov, serij in animacij, ki temeljijo na likih iz stripov DC Comics, med njimi je tudi njihova paradna franšiza DC Extended Universe. James Gunn in Peter Safran sta 1. novembra 2022 prevzela vodenje.

Kot pišejo, se bo novi film o Supermanu osredinil na mladega Clarka Kenta, ko bo prvič prispel v Metropolis. Henry Cavill se ne bo vrnil kot Superman, saj se film osredinja na mlajšega junaka. Cavill je novico potrdil na Instagramu kmalu po tem, ko se je pojavila novica o novem filmu o Supermanu, in zapisal, da je "njegov čas za nošenje ogrinjala minil".

Vendar IndieWire dodaja, da sta se Gunn in Safran pred kratkim srečala s Cavillom in da so mu vrata odprta za nadaljnje sodelovanje z DC-jem. Ni pa jasno, kakšna bi bila Cavillova prihodnja vloga v prihodnosti studiev DC.

Cavill je Supermana zaigral v filmih Liga pravičnih, Jekleni mož, Batman proti Supermanu: Zora pravice in Čudežna ženska.

Sestanek s Cavillom ni edino srečanje, ki sta se ga udeležila Gunn in Safran. IndieWire je poleg tega izvedel, da se je tudi Ben Affleck srečal z Gunnom in Safranom, da bi morda režiral prihodnji film DC, čeprav ni jasno, pri katerem projektu naj bi bil v tej fazi vključen.

Sorodna novica Filmska recenzija: Čudežna ženska

Gunn in Safran sta se pred kratkim srečala z vodjo Warner Bros. Discovery Davidom Zaslavom in predstavila svoj celotni načrt, zdaj pa se bosta posvetila pridobivanju skupine scenaristov in režiserjev za svoje različne projekte. Pričakovano je, da bodo v začetku januarja pripravljeni razkriti več podrobnosti o prvem poglavju filmov in TV-projektov pod zastavo DC Studios, piše IndieWire.

Patty Jenkins še pripravljena sodelovati z studiem DC
Novice o filmu Superman sledijo nekaterim drugim nemirom na strani studia DC v zadnjih dneh, vključno s poročanjem IndieWire, da načrti za tretji film o Čudežni ženski, ki ga je napisala Patty Jenkins, v studiu niso bili sprejeti in da filmska ustvarjalka ni bila pripravljena spremeniti svojega scenarija. Jenkins je nato v sredo na družbenih medijih dejala, da ni odstopila od filma in da je pripravljena še sodelovati s studiem.