Igralec Elijah Wood se po desetih letih od premiere prvega izmed filmov Gospodar prstanov vrača
Igralec Elijah Wood se po desetih letih od premiere prvega izmed filmov Gospodar prstanov vrača "na kraj zločina" na Novo Zelandijo, kjer bo tokrat stransko vlogo hobita Froda odigral tudi v dvodelnem filmu Hobit. Foto: EPA
Elijah Wood Wilfred
Elijah Wood v humoristični TV-seriji Wilfred igra glavno vlogo Ryana, neuspešnega in depresivnega mladeniča, ki se spoprijatelji s sosedovim psom Wilfredom. Vsi preostali Wilfreda vidijo kot zgolj psa, le Ryan ga dojema kot neolikanega in čemernega Avstralca v pasji obleki. Foto: www.fxnetworks.com

"To je redka priložnost, da ponovno obiščem neko posebno obdobje svojega življenja. Na neki način se počutim, kot da grem na velikansko družinsko srečanje, saj sodeluje velik del iste ustvarjalne ekipe, vrača pa se tudi veliko članov igralske zasedbe," je za Hollywood Reporter povedal Wood, ki je v Gospodarju prstanov odigral glavno vlogo hobita Froda, ponovil pa jo bo tudi v Hobitu, nekakšni predzgodbi Gospodarja prstanov izpod peresa pisatelja J.R.R. Tolkiena.

Filma prek knjižnih meja
Prvi izmed dveh delov filma z naslovom Hobit: Nepričakovano potovanje, ki bo v kina prišel decembra 2012, je Wooda navdušil. "Prebral sem prvi scenarij, ki je neverjeten. Nedvomno je širše zastavljen kot knjiga – v njem so liki, ki jih v knjigi ni, kar nakazuje, da bo šel film malce prek meja strukture knjižnega izvirnika," je razložil Elijah Wood, ki se bo na snemanju Hobita ponovno srečal s preostalimi igralci iz Gospodarja prstanov z vlogami v Hobitu. To so Ian McKellen kot čarovnik Gandalf, Cate Blanchett kot Galadriel, Orlando Bloom kot Legolas, Christopher Lee kot Saruman in Andy Serkis kot animirani Golum.

Wood pravi, da scenarija drugega dela Hobita še ni prebral, zato še ne ve, kako se bo filmska priredba Tolkienovega romana končala. "Najprej sem bil navdušen zgolj zaradi tega, ker bom šel nazaj, spet videl vse in spet igral svoj lik. Ko pa sem se usedel in prebral scenarij, sem se pristno navdušil nad filmoma, ki ju snemajo. Po mojem mnenju bosta osupljiva," je igralec poln hvale novega projekta režiserja Petra Jacksona.

Poskusil se bo tudi v (pasji) humoristični seriji
Že naslednji mesec se Wood vrača v ZDA, kjer se bo lotil promocijskih dolžnosti za humoristično serijo Wilfred, v kateri (poleg možaka v pasji obleki) igra glavno vlogo. Nič pa ga ne bo motilo, če ga bodo vprašali tudi kaj o novozelandskem snemanju. "Razburljivo je, da lahko obenem govoriš o dveh projektih, ki sta čisto drugačna," je še dodal Wood.

Napovednik TV-serije Wilfred si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.