Od ponosa bi se lahko kar objel ... Foto: EPA
Od ponosa bi se lahko kar objel ... Foto: EPA
Arnold Schwarzenegger
Neke stvari človek tudi preraste. Foto: Reuters

Schwarzenegger se je pomudil na snemalnem prizorišču v bližini Los Angelesa in ob tej priliki nekdanjega igralskega kolega Stallona razglasil za gospoda mišico (Mister Muscle). Na ta način se mu je zahvalil, da je za nastanek filma izbral prav Kalifornijo. Večina filmarjev zadnja leta namreč - v glavnem zaradi finančnih razlogov - snema v drugih zveznih državah ali pa celo v tujini.

Schwarzenegger , ki se zaveda, da ga širša javnost še vedno vidi kot igralca, ki se hkrati ukvarja tudi s politiko, si je v okviru svojega političnega programa zastavil tudi boj za nadaljnji obstanek filmske industrije v zibelki sedme umetnosti, to je v regiji okoli Hollywooda. Pred kratkim je iz istih razlogov obiskal Dannyja de Vita, s katerim sta bila komični par v filmu Dvojčka.

Guverner se (več) ne vidi v bikiniju
Prva moža akcijskega filma, Schwarzenegger in Stallone, v svojih 'zlatih letih' nista nikoli zaigrala skupaj, zdaj pa je za kaj takega verjetno prepozno: že skoraj 60-letni Schwarzenegger se je medtem oprijel politike, Stallonova zvezda pa do nedavnega povsem potemnela. Če mu bo vrnitev na velika platna v polni meri uspela, bosta pokazala Rocky VI. in Rambo IV., ki je prav tako tik pred nastankom. Tudi avstrijski igralec bi se, če bi želel, brez težav lahko vrnil pred kamere: nedavno so mu ponujali vlogo v tretjem delu Konana barbara, a se je guverner odločil, da je za kosmati bikini prestar. Do nedavnega je kazalo, da bo film režiral Robert Rodriguez (Mesto greha), ki pa si je medtem premislil. Studio Warner od načrta vseeno zaenkrat še ne namerava odstopiti.