Sylvester Stallone ima na voljo množico statistov. Foto: EPA
Sylvester Stallone ima na voljo množico statistov. Foto: EPA
Se Stallone lahko še kdaj vrne v tako formo?
Pred metroseksualci je bil ideal lepote mišičnjak, kakršen je Rocky.

Sylvester Stallone, ki levji delež svoje slave dolguje filmskima franšizama Rockyju in Rambu, je v Las Vegasu v boksarski opravi že posnel uvodne prizore šestega Rockyja. 59-letni Stallone zdaj, svojim letom primerno, igra zatemnjeno športno zvezdo, ki jo okolica le stežka pregovori k vrnitvi v boksarski ring. Novi film bo, tako obljublja Stallone, šel po sledeh prvega in drugega dela filmske serije. Namera se zdi modra: prvi del je daljnega leta 1976 dobil kar tri oskarje.

Rocky VI: Očitno dobra ideja
V soboto so producenti v Philadelphii, kjer bo snemalna ekipa januarja zares pljunila v roke, razpisali avdicijo za vsakogar, ki bi kot statist želel postati delček filmske zgodovine. Razpis ni bil preveč določen: filmska ekipa je napisala, da išče “pravi obraz Philadelphie” in “resnične ljudi”. Pričakovali so sicer, da jim kandidatov ne bo primanjkovalo, tak naval ljudi pa je bil vseeno presenečenje: na avdiciji se je pojavilo na stotine obetavnih igralcev, manekenov, ljubiteljev boksa ali pa preprosto oboževalcev sage o Rockyju. Razvedelo se je namreč, da ima končno besedo pri izbiri večine statistov prav sam Sylvester Stallone.

Producenti so ljudem, ki so večino dneva prebili na mrazu, pobrali prijavnice in fotografije, končne odločitve pa bodo znane šele čez teden ali dva.