Keith Richards se rad poda v tropske kraje. Bo zares nastopil v tretjem delu Piratov s Karibov? Foto: EPA
Keith Richards se rad poda v tropske kraje. Bo zares nastopil v tretjem delu Piratov s Karibov? Foto: EPA
Johnny Depp
Johnny Depp bi se rad povezal z enim svojih herojev. Foto: EPA
Keira Knightley in Orlando Bloom
Orlando Bloom naj raje drži jezik za zobmi. Foto: EPA

Povod za razglabljanje je eden od zaščitnih znakov skupine Rolling Stones, kitarist Keith Richards, ki naj bi v naslednjem filmu odigral očeta gusarskega poveljnika Jacka Sparrowa. Pa se bo filmska naveza Depp-Richards zgodila?



Orlandove preorške besede
Pa ne le morebitni vetrnjaški značaj Richardsovih misli in sklepov, tudi drugi dejavniki lahko preprečijo kitaristov nastop v filmu. Enega je nekoliko zlobno navedel Orlando Bloom, prav tako mož s 'člansko karto Sparrowovega kluba'. Priznanje, da bi tudi sam rad delil prizorišče snemanja s Keithom Richardsom je Bloom namreč dopolnil z besedami: ''Hm, če se prej ne ubije zaradi padca s kokosovega drevesa.'' Besede se seveda nanašajo na Richardsov nedavni zloglasni padec s palme, ki je zakrivil tudi prekinitev turneje Rolling Stonesov. In resnici na ljubo, je ta dogodek zares pokazal, da pri dogovorih s Keithom Richardsom človek nikoli ne more biti preveč previden.

Kaj je izposojeno, kaj je izvirno?
Skupen nastop Johnnyja Deppa in Keitha Richardsa bi gledalcem ponudil svojevrstno zabavo. Lahko bi se namreč trudili ugotoviti, katerih Richardsovih gibov se je Depp priučil, ko je študiral vlogo Jacka Sparrowa. 43-letni igralec namreč nikoli ne pozabi posebej poudariti, da je telesna mimika pogumnega kapitana in ljubitelja ženske lepote kombinacija Keitha Richardsa in stripovskega lika Pepeta Le Pewa; no, seveda je izkušeni igralec dodal tudi dobršno mero lastne interpretacije lika.

Ne pozabite na turnejo Rollingov
Očitno si želi družba Disney čim hitreje finančno opomoči na račun ekipe režiserja Gora Verbinskega. Tretji film naj bi bil menda nared za prikazovanje že leta 2007. Snemanje bo moralo torej steči prav kmalu in prav kmalu bomo tako lahko tudi izvedeli, ali bomo Keitha Richardsa uzrli v vlogi filmskega očeta Johnnyja Deppa. Da snemanje le ne bo steklo prekmalu. Rolling Stonesi morajo namreč še do konca izpeljati svojo svetovno turnejo in če bo Verbinski prekmalu začel priganjati svoje igralce, se utegne zgoditi, da bo že precej priletni Richards sodelovanje odklonil zaradi utrujenosti po dolgi turneji.