Serija govori o nečednih poslih med gangsterji z Bližnjega vzhoda in evropsko mafijo.

Foto: Showtec
Foto: Showtec

Gangsterji z Bližnjega vzhoda pridejo v Evropo, da bi izpeljali predajo mamil. Tako na kratko o prizorih kriminalne serije El wasa, ki jih je arabska produkcija te dni snemala v Mariboru. "V filmu imamo mafijo, hudodelske združbe, ampak ne smem povedati preveč. Zgodba je zelo zanimiva, veliko je akcije," pravi rekviziter Qarl E. Helou. Kot pravi režiser, so bili med ogledom mogočih lokacij nad kuliso tega mesta navdušeni. "V Mariboru snemamo že šest ali sedem dni. Bilo je super, posneli smo veliko dobrih kadrov. Predvsem ko je mesto pobelil sneg," pravi režiser Seif El Sbei.

Na različnih lokacijah se dogajajo različni zapleti, v njih pa kot statisti sodelujejo domačini.

"V tem prizoru morava v tisto smer samo hoditi in predstavljava druge ljudi, ki bi se po ulici sprehajali," pravi eden od statistov.

Za potrebe snemanja so bili v zadnjih dneh zaprti nekateri deli mesta, polovico dneva tudi najprometnejši Titov most. Razumevanje našega dela je vedno boljše, pravijo pri mariborski produkcijski hiši, ki sodeluje pri tem snemanju. Ne nazadnje gre tudi za promocijo mesta.

"Serija bo predvajana na platformi Šahed, ki ponuja ogled videov na zahtevo, to je nekaj podobnega kot Netflix, ampak za arabski svet. Populacija približno 600 milijonov, proračun serije pa 10 milijonov evrov," pravi izvršni producent Danijel Gorjup.

Če je soditi po dobrih odnosih med slovensko in arabsko produkcijsko ekipo, bo tovrstnih snemanj pri nas v prihodnje zagotovo še več.

V Mariboru snemajo arabsko kriminalno serijo