Keanu Reeves bo pri seriji sodeloval kot izvršni producent. Foto: EPA
Keanu Reeves bo pri seriji sodeloval kot izvršni producent. Foto: EPA

Reeves je odigral naslovno vlogo v vseh štirih filmih John Wick – nazadnje v četrtem delu leta 2023. V tem se je poklicni morilec znova boril za življenje. Za Veliko mizo združene svetovne kriminalne tolpe so se ga želele znebiti, vodja podzemlja markiz de Gramont (Bill Skarsgard) pa ima vsa pooblastila za umor svojega nekdanjega odpadniškega soborca. Serija z naslovom John Wick: Under the High Table naj bi se nadaljevala natanko tam, kjer se četrto poglavje končalo. Kot napovedujejo producenti, bo serija združevala svet tistih, ki so zavezani k staremu redu, in likov, ki se v podzemlju šele uveljavljajo, Wickov svet pa bo popeljala v novo ero.

Projekt nastaja pod okriljem Lionsgata, ponudnik pretočnih vsebin, kjer bi serijo predvajali, pa za zdaj še ni znan.

Za začetek pod taktirko Chada Stahelskega
Režijo pilotne epizode prevzema Chad Stahelski, ki stoji tudi za vsemi štirimi celovečernimi filmi. Sodeloval bo tudi pri produkciji. John Wick: Under the High Table bo v resnici že druga spin-off serija. Lani je bila na pretočni storitvi Prime Video objavljena predzgodba The Continental: From the World of John Wick.

Keanu Reeves v njej ni nastopil. Dogajanje miniserije pa je bilo postavljeno pred njegov čas, v 70. leta preteklega stoletja. V ospredju je bil Winston Scott, skrivnostni lastnik hotela The Continental, v katerem bivajo poklicni morilci z vsega sveta.

Prvi film o Johnu Wicku je v kinematografe prišel leta 2014, četrti lani, peti pa je menda že v pripravi. Leta 2025 je napovedan še en spin-off film – in sicer John Wick Presents: Ballerina, v katerem bo igrala Ana de Armas in bo predstavilo zgodbo baletne plesalke, prav tako izurjene poklicne morilke, ki smo jo spoznali v tretjem delu.